Святцы: Соообщество Православных Прихожан

Канон святителям Московским Петру, Алексию, Ионе, Филиппу и Ермогену (Каноны русским святым)

Песнь 1.

Ирмос:

Воду прошед, яко сушу, и египетскаго зла избежав, израильтянин вопияше: Избавителю и Богу нашему поим.

Многими содержими напастьми, к вам прибегаем спасение получити, о велиции святителие, Петре, Алексие, Ионо, Филиппе и Ермогене! От лютыя нужды и бед спасите нас.

Страстей прилози и многия печали и беды погубляют мою душу; умирите, святии святителие, к Богу вашими молитвами, и от печали на веселие преложите.

Спаса Христа молите, велицыи чудотворцы и избраннии, Петре, Алексие, Ионо, Филиппе и Ермогене, избавитися нам от бед и скорбей и варварскаго нахождения вашими молитвами.

Богородичен: В скорби ны и болезни суща, посещения Божественнаго и промышления еже от Тебе сподоби, о Богомати, Владычице.

Песнь 3.

Ирмос:

Небеснаго круга Верхотворче, Господи, и Церкве Зиждителю, Ты мене утверди в любви Твоей, желаний краю, верных утверждение, Едине Человеколюбче.

Заступницы и покровителие граду Москве вы есте по Бозе, Божии угодницы, направите нас на пристанище спасения: вы бо есте верным ограждение.

Молим вас, святии чудотворцы, Петре, Алексие, Ионо, Филиппе и Ермогене, душевное смущение и печали бурю разорити нам и тишину подати к Богу вашими молитвами.

Благороднейшии и благим подражателие бывше, от Бога чудесы обогатившеся, всем помогайте, молящеся Богу, вас прославляющему, Своя угодники.

Богородичен: Лютыми недуги и болезненными тяжкими варварскими находы истязаемым, Дево Богородице, Ты нам помози и печаль на радость преложи.

Седален, глас 4.

Прострите ваша длани, святии отцы, ко всех Владыце, имиже добре потрудистеся, и Богу угодисте, и требующим неоскудно подасте, и устне ваша на молитву отверзите, имиже Бога славословисте, и люди на Богоразумие настависте, ускорите убо на помощь нашу, и от находящих на нас бед и зол и всякия нужды избавите нас вашими молитвами к Богу.

Богородичен: Дево Всенепорочная, Яже Пресущнаго Бога рождшая, со святители Того непрестанно моли, оставление прегрешений и исправление жития дати нам прежде конца, верою и любовию поющим Тя по долгу, Едина Всепетая.

Песнь 4.

Ирмос:

Услышах, Господи, смотрения Твоего таинство, разумех дела Твоя и прославих Твое Божество.

Страстей моих смущение и многих бед нахождения бурю утишити молитеся, святии отцы, к Богу вашими молитвами.

Милосердия бездну прострите нам, святии отцы, призывающим вас на помощь, яко Милосердаго Бога имате, послушающа ваших молитв.

Надежду имуще вас, святии отцы, Петре, Алексие, Ионо, Филиппе и Ермогене, и яко стену недвижиму к Богу наша молитвы, зол и всех бед избавляемся.

Богородичен: Исцели, Чистая, душевныя наша немощи и страсти телесныя, поспеши, Госпоже, здравие подати молитвами Твоими.

Песнь 5.

Ирмос:

Просвети нас повелении Твоими, Господи, и мышцею Твоею высокою Твой мир подаждь нам, Человеколюбче.

Исполните, святии отцы, веселия живот наш, избавляюще нас варварскаго нахождения и междоусобныя брани.

Избавите нас от бед, святии чудотворцы, яко предстателие теплии и молитвенницы о душах наших.

Разрушите мглу прегрешений моих и безместных деяний вашими к Богу молитвами.

Богородичен: Яко стену нерушиму и пристанище стяжахом, и душам Тя совершенное спасение, и пространство в скорбех, о Владычице, ныне нас от страстей и бед спаси.

Песнь 6.

Ирмос:

Молитву пролию ко Господу и Тому возвещу печали моя, яко зол душа моя исполнися, и живот мой аду приближися, и молюся, яко Иона: от тли, Боже, возведи мя.

Смерти и тли, и варварскаго пленения избавите, и огненнаго запаления свой град сохраните к Богу вашими молитвами.

Заступники вас вемы и твердыя хранители граду нашему, святителие Господни, тем к вам прибегающе, милость приемлем и бед избавляемся.

Яко стену и пристанище стяжахом вас, святии чудотворцы, пространство в скорбех подтверждение и спасение душам нашим.

Богородичен: Заступницу Тя живота вем и Хранительницу тверду, Дево, напастей решащу молвы и налоги бесов отгоняющу, и молюся всегда страстей мя избавити, Всенепорочная.

Кондак, глас 3.

Во святителех благочестно пожисте и люди к Богоразумию настависте, и добре Богу угодисте, сего ради от Него нетлением и чудесы прославистеся, яко ученицы Божия благодати.

Икос.

Первозваннаго наместницы и Российстии первопрестольницы, велиции светильницы, Петре, Алексие, Ионо, Филиппе и Ермогене, Троице поборницы, Православию наставницы, в мире благочестно пожисте и учением своим вселенную просветисте, сего ради Царствию Небесному наследницы бысте, нетлением и чудесы прославистеся, яко ученицы Божия благодати.

Песнь 7.

Ирмос:

От Иудеи дошедше отроцы, в Вавилоне иногда верою Троическою пламень пещный попраша, поюще: отцев Боже, благословен еси.

Наше спасение, якоже восхотел еси, Спасе, устроити, прославляеши Твоя угодники чудесы, вопиющия Ти: отец наших Боже, благословен еси.

Волителя милости, Егоже роди Мати, молите, святии Христовы святителие, Петре, Алексие, Ионо, Филиппе и Ермогене, избавити нас от прегрешений, и бед, и зол, зовущих: отец наших Боже, благословен еси.

Сокровище спасения и источник исцеления, наставницы покаяния вы есте, Божии угодницы, вопиющим: отец наших Боже, благословен еси.

Богородичен: Сокровище спасения, и источник нетления, Тебе рождшую и столп утверждения, и дверь покаяния вопиющим показа: отец наших Боже, благословен еси.

Песнь 8.

Ирмос:

Царя Небеснаго, Егоже поют вои Ангельстии, хвалите и превозносите во вся веки.

Помощи вашея требующия не презрите, святии отцы и наставницы Православия, поющия и превозносящия Христа во веки.

Неможение душ наших исцеляете и от телесных болезней возставляете вопиющих и превозносящих Христа во веки.

Исцелений богатство источаете к вам притекающим, Божиим угодником, и верно поющим, и превозносящим Христа во веки.

Богородичен: Напастныя Ты прилоги отгоняеши и страстныя находы, Дево, яко да Тя поем и превозносим Чистую во веки.

Песнь 9.

Ирмос:

Воистинну Богородицу Тя исповедуем, спасеннии Тобою, Дево Чистая, с Безплотными лики Тя величающе.

Точения слез не презрите, молим вас, святии отцы, Петре, Алексие, Ионо, Филиппе и Ермогене, и всем утешение подати, блажащим вас.

Радости сердца наша исполните вашими к Богу молитвами, святии отцы и заступницы теплии.

Светильницы пресветлии, Троицы поборницы, Петре, Алексие, Ионо, Филиппе и Ермогене, труды и подвиги вашими мрак неведения отгоняшеся, благоверно вас ублажающих.

Богородичен: Света Твоего зарями просвети, Дево, мрак неведения отгоняющи и лютых бед спасающи, иже благоверно Богородицу Тя исповедающих.

Светилен.

Светозарныя светильники паче солнечных лучь от Светоначальныя Троицы и Трисолнечныя Единицы паче естества смешены, Богоносныя восхвалим отцы.

Богородичен: Тебе песньми немолчными ублажаем, Дево, Яже от Троицы Единаго во чреве приемши, Богородице, Божественными руками Пресущное Слово носивши, непреложно и неизменно.