NULL

Именины Адриан

Имя Адриан почитается в православии 12 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Адриан вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой его рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Адриан

Ближайшие именины Адриан - 02 декабря
Адриан Пошехонский, Ярославский

Краткое житие преподобномученика Адриана Пошехонского, ЯрославскогоБыл учеником преподобного Корнилия Комельского, вначале подвизался в Вологодском Комельском монастыре и был искусным иконописцем. По благословению игумена 13 сентября 1540 г., взяв икону Успени

Читать далее
Даты именин Адриан в 2020 году по православному календарю img title

Святые с именем Адриан в 2020 году почитаются 12 раза. Одна из этих дат - День Ангела человека, носяцего имя Адриан.

Ближайшие именины

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Адриан

Ин тропарь мученика Адриана

Богатство неиждивущее вменил еси
веру спасенную, треблаженне,
оставль отеческое нечестие
и Владыки стопами шествуя,
Божественными даровании обогатился еси,
Адриане славне;
Христа Бога моли
спастися душам нашим.

Тропарь мучеников Адриана и Наталии

Мученицы Твои, Господи,
во страданиих своих венцы прияша нетленныя от Тебе, Бога нашего,
имуще бо крепость Твою,
мучителей низложиша,
сокрушиша и демонов немощныя дерзости.
Тех молитвами

спаси души наша.

Кондак мучеников Адриана и Наталии

Жены Богомудрыя Божественная словеса в сердце положив,
Адриане, мучениче Христов, к мучением усердно устремился еси,
с супругою венец приемь.

Кондак мучеников Адриана и Наталии

Мученик возсия
Божественная память
и земныя озари вся концы светло,
с веселием зовущих:

Ты еси мучеников, Христе, радование.

Молитва святым Адриану и Наталии

О, священная двоице, святии мученицы Христови, Адриане и Наталие, блаженнии супрузи и доблии страдальцы! Услышите нас, молящихся вам со слезами, и низпослите на ны вся благопотребная душам и телесем нашим, и молите Христа Бога, да помилует нас и сотворит с нами по милости Своей, да не погибнем во гресех наших. Ей, святии мученицы, приимите глас моления нашего и избавите ны молитвами вашими от глада, губительства, труса, потопа, огня, града, меча, нашествия иноплеменников и междоусобный брани, от напрасный смерти и от всех бед, печалей и болезней, да выну, вашими молитвами и предстательством укрепляемии, прославим Господа Иисуса Христа, Ему же подобает всякая слава, честь и поклонение, со Безначальным Его Отцем и Пресвятым Духом, во веки веков. Аминь.

Молитва преподобному Адриану, игумену Ондрусовскому, Олонецкому чудотворцу

О, преподобне отче Адриане, угодниче Божий, пустынный жителю, послушниче Христов! Ты убиение от нечестивых человек по наущению вражию претерпел еси, но Господь Бог деснаго стояния Своего со святыми тя сподоби. Сего ради к раце честных мощей твоих припадаем и молим тя усердно: буди молитвенник ко Господу Богу о нас грешных, святыми твоими молитвами сохрани нас от всякаго зла, огня, глада, потопа и всякия болезни и внезапныя смерти, и умоли Господа Бога даровати нам оставление грехов, деснаго же стояния и нас сподобити, да непрестанно прославляем Пресвятую Троицу, Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков. Аминь.

Тропарь преподобномученику Адриану Пошехонскому, Ярославскому

Христо́ву му́ченику Адриа́ну тезоимени́т был еси́, преподо́бне,
мно́гия труды́ подъя́л еси́ в жи́зни вре́менней,
оби́тель и́ноческую созида́я в пусты́ни,
иде́же пострада́л еси́ да́же до кро́ве от злых разбо́йник
и му́ченическую смерть от них прия́л еси́,
Адриа́не сла́вне,
чуде́с благода́тию обогати́вся,
предстои́ши всех Царю́, Христу́ Бо́гу,

Его́же моли́ спасти́ся душа́м на́шим.

Ин тропарь преподобномученику Адриану Пошехонскому, Ярославскому

А́ще и сме́ртию ну́ждною у́мерл еси́,
а́ще и сме́ртная сень внеза́пу на́йде на тя,
оба́че, я́ко де́ву му́друю, ду́шу твою́ обре́те Христо́с
и в черто́г Свой Небе́сный введе́,
и со святы́ми всели́,
чудесы́ возвели́чив и́мя твое́,
Адриа́не му́чениче преподо́бне,
Ему́же моли́тву о нас сотвори́,

па́мять твою́ почита́ющих.

Кондак преподобномученику Адриану Пошехонскому, Ярославскому

Христа́ ра́ди до́блественне претерпе́л еси́
и вене́ц нетле́ния от Него́ восприя́л еси́ страда́ния своего́,
приходя́щим же с ве́рою к тебе́ подае́ши цельбы́,
о преподобному́чениче Адриа́не, приснопа́мятне,

моли́твениче о душа́х на́ших.

Ин кондак преподобномученику Адриану Пошехонскому, Ярославскому

Жите́йския молвы́ избежа́в, преподо́бне,
в пусты́ню всели́лся еси́,
и, та́мо оби́тель и́ноков возгради́в,
последи́ от разбо́йник му́ченически пострада́л еси́,
и ны́не сия́еши нетле́нием и чудесы́,
Адриа́не многострада́льне,

моли́твенниче о душа́х на́ших.

Молитва преподобномученику Адриану Пошехонскому, Ярославскому

Преподо́бне о́тче преблаже́нне Адриа́не, перве́йший пусты́ни Пошехо́нския просвети́телю и мона́шескаго жития́ в ней основа́телю, прише́дый в ню со А́нгелом Госпо́дним, и освети́вый ю́ Пресвяты́я Богоро́дицы чудотво́рною ико́ною и благода́тию, в не́йже и яви́лся еси́ по́двиги твои́ми пресве́тлое целому́дрия зерца́ло, прекра́сный смиренному́дрия о́бразе, одушевле́нный терпе́ния сто́лпе, изве́стное воздержа́ния пра́вило, и́стинный нестяжа́ния и нищеты́ люби́телю и всесоверше́нный Христо́в уго́дниче, се мы гре́шнии, смире́нно припа́дая, мо́лим тя. Приими́ моле́ния на́ша и вознеси́ я́ на же́ртвенник благоутро́бия Бо́жия. Испроси́ нам предста́тельством твои́м у всеми́лостиваго Бо́га на́шего: мир ми́ру, Це́ркви Святе́й утвержде́ние, согла́сие в ве́ре, преуспе́яние во благоче́стии и доброде́телех христиа́нских, да досто́йны яви́мся щедро́т и ми́лостей благосе́рдаго Бо́га: па́ству твою́ духо́вную, и оби́тель твою́ святу́ю, непреста́нно управля́ти жезло́м му́дрости духо́вныя: подвиза́ющимся помози́, разсла́бленныя укрепи́, па́дающия возста́ви, споспеши́ всем нам и́го Христо́во в терпе́нии и благоду́шии понести́, и всех нас упра́ви в ми́ре и покая́нии сконча́ти живо́т наш и со упова́нием спасе́ния пресели́тся в блаже́нныя не́дра Авраа́мова, иде́же ты ра́достно по труде́х земны́х опочива́еши, прославля́я со все́ми святы́ми Триипоста́снаго Бо́га, Отца́ и Сы́на, и Свята́го Ду́ха в безконе́чныя ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва вторая преподобномученику Адриану Пошехонскому, Ярославскому

О, вели́кий чудотво́рче, святы́й и преподобному́чениче, многострада́льне игу́мене Адриа́не! Услы́ши мя, гре́шнаго раба́ своего́, и и́же к тебе́ моего́ моле́ния, я́ко име́я дерзнове́ние ко Святе́й Тро́ице, помяни́ мя, да отпу́стятся грехи́ моя́, и Небе́снаго Ца́рствия сподо́би мя, преподобному́чениче, твои́ми моли́твами.

Молитва третья преподобномученику Адриану Пошехонскому, Ярославскому

О, свяще́нная и многострада́льная главо́, земны́й А́нгеле и Небе́сный челове́че, преподобному́чениче и чудотво́рче Адриа́не! Припа́даем к тебе́ с ве́рою и любо́вию и мо́лим ти ся приле́жно, яви́ нам смире́нным и гре́шным свято́е твое́ заступле́ние: се бо грех ра́ди на́ших не и́мамы свобо́ды чад Бо́жиих, проси́ти о потре́бах на́ших Го́спода и Влады́ку на́шего, но тебе́ моли́твенника благоприя́тнаго к Нему́ предлага́ем и про́сим тя со усе́рдием мно́гим: испроси́ нам у бла́гости Его́ благопотре́бныя да́ры душа́м и телесе́м на́шим: ве́ру пра́ву, наде́жду спасе́ния несомне́нну, любо́вь ко всем нелицеме́рну, во искуше́ниих му́жество, в злострада́ниих терпе́ние, в моли́твах постоя́нство, душ и теле́с здра́вие, земли́ плодоно́сие, возду́ха благорастворе́ние, жите́йских потре́б дово́льство, ми́рное и безмяте́жное житие́, благу́ю христиа́нскую кончи́ну, и до́брый отве́т на стра́шнем суде́ Христо́ве. Не забу́ди, свя́тче Бо́жий, и оби́тель твою́ святу́ю, тобо́ю созда́нную и при́сно тя чту́щую, но соблюди́ ю́ и всех живу́щих и подвиза́ющих в ней и на поклоне́ние в ню приходя́щих невреди́мыми от искуше́ний диа́вольских и вся́кого зла. Ей, преподобному́чениче святы́й! не лиши́ нас по́мощи твоея́ небе́сныя, но моли́твами твои́ми всех нас приведи́ в приста́нище спасе́ния, и насле́дники яви́ нас бы́ти всесве́тлаго Ца́рствия Христо́ва, да пое́м и сла́вим неизрече́нныя щедро́ты человеколю́бца Бо́га Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, и твое́ свято́е заступле́ние во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Тропарь священномученикам Адриану Троицкому и Михаилу Березину

Якоже плод красный спасительнаго сеяния Христова, новыя мученицы благоугодныя жертвы показашася Царю и Богу, священне Адриане, учителю веры и проповедниче Благодати, и Михаиле, образе смирения и незлобия: сего ради древних страстотерпцев венцы равночестныя приясте от Подвигоположника. Того, яко Блага, молите спастися, молимся, душам нашим.

Кондак священномученикам Адриану Троицкому и Михаилу Березину

Светила разумная приидите восхвалим, вернии, священномучеников Адриана и Михаила воспоем во гласе хваления, мученическою бо кровию омывше землю Марийскую во время отступничества и помрачения, яко багряницею тою преукрасишася, и ныне Святей Троице предстоят, моля о нас Единаго Человеколюбца.