NULL

Именины Афанасий

Имя Афанасий почитается в православии 36 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Афанасий вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой его рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Афанасий

Ближайшие именины Афанасий - 09 октября
Афанасий Докукин

Священномученик Афанасий родился 18 января 1899 года в селе Верхний Любаж Фатежского уезда Курской губернии в семье крестьянина Василия Докукина. Когда Афанасию исполнилось пятнадцать лет, он лишился отца и матери и перешел жить к своей тетке. По окончании второклассного

Читать далее
Даты именин Афанасий в 2020 году по православному календарю img title

Святые с именем Афанасий в 2020 году почитаются 36 раза. Одна из этих дат - День Ангела человека, носяцего имя Афанасий.

Ближайшие именины

Январь

Февраль

Март

Май

Июнь

Июль

Август

Сентябрь

Октябрь

Ноябрь

Декабрь

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Афанасий

Тропарь святителю Афанасию, патриарху Цареградскому

Чистоты жития светом страстное терние попалил еси
и течением слез безплодную землю напоил еси,
многоплодну ниву душевную соделав,
Афанасие преблаженне,
светило Царюграду, Патриархом удобрение,
моли Христа Бога спастися душам нашим.

Кондак святителю Афанасию, патриарху Цареградскому

В светлую священия одежду одеявся,
мысленно в Небесныя радостно достигл еси Царства
. Тем восприяша тя селения праведных,
идеже есть неизглаголанно веселие,
и слова, и всех святых лицы,
святителю Афанасие,
моли непрестанно о всех нас.

Тропарь святителя Афанасия, патриарха Константинопольского, Лубенского чудотворца

Премудростию учений твоих царствующий град просветив,
тьму неведения еретического разгнал еси, преблаженне;
твое благословение земли Российстей принесл еси,
отче наш, святителю Афанасие,
идеже скончав течение твое,
на крилех чистоты возлетел еси в Небесное Царство.
Моли Христа Бога непрестанно о душах наших.

Кондак святителя Афанасия, патриарха Константинопольского, Лубенского чудотворца

О всесвятейший пастырю и учителю вселенныя,
преблаженне отче наш святителю Афанасие!
К раце мощей твоих припадающе, усердно молим тя:
приими от убогих душ наших любовию приносимая тебе моления
и, яко имея дерзновение у Престола Владычня,
испроси молитвами твоими чтущим тя
со Ангелы и всеми святыми
непрестанно Пресвятей Троице воспевати: аллилуйя.

Молитва святителю Афанасию, патриарху Цареградскому

О святителю Христов, угодниче Божий Афанасие! Велением Божиим жребий служения святительскаго восприим и крест Христов на рамена своя возложив, был еси пастырь добрый, светильник веесветлый, столп непоколебимый, Церкве служитель верный, иерархов начальник, Православия защитник, нечестия искоренитель, сего ради и водворился еси в дому Господа твоего. Тебе убо просим: молися о нас, с верою и любовию притекающих к честным и многоцелебным мощем твоим, не отрини просящих у тебе помощи в скорбех и болезнех. Молитвою твоею предстани ко Всевышнему Владыце, исходатайствуй яже на пользу душ и телес наших и отверзи нам двери милосердия Божия. Ходатайством твоим сохрани Церковь Святую тверду и непоколебиму от навет вражиих. Моли Господа и Владыку, да тихое и безмолвное житие поживем во всяком благочестии и чистоте. Соблюди храм сей, в немже вселился еси, от всяких бед и напастей и от всех враг видимых и невидимых, и, якоже в жизни критския люди от неправеднаго агарянскаго убиения избавил еси, тако и ныне на Небесех непрестанно молися ко Господу избавитися нам от всякаго злаго обстояния. Подаждь руку помощи и всем православным христианом, притекающим к честным и нетленным мощем твоим и в молитвах своих тя призывающим. Ускори на молитву и потщися на помощь, имиже веси судьбами, да вси, безприкладное Божие милосердие видяще и чаемую помощь получивше, славят подавшаго тебе силу и славу Отца и Сына и Святаго Духа, во Единем Существе славимаго Бога, ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

Тропарь преподобного Афанасия Афонского

Еже во плоти житию твоему
удивишася ангельстии чини:
како с телом к невидимым сплетением изшел еси, приснославне,
и уязвил еси демонские полки.
Отонудуже, Афанасие,
Христос тебе воздаде богатыми дарованьми,
сего ради, отче, моли
спастися душам нашим.

Кондак преподобного Афанасия Афонского

Яко невещественных существ зрителя изрядна
и деятельна сказателя всеистинна,
взывает тя стадо твое, Богоглагольниче:
не оскудей, моля о рабех твоих,
избавитися напастей и обхождений, вопиющим ти:
радуйся, отче Афанасие.

Молитва преподобному Афанасию Афонскому

Преподобне отче Афанасие, изрядный угодниче Христов и великий Афонский чудотворче! Во дни земнаго жития твоего многия на путь правый наставивый и в Царствие Небесное мудре руководивый, скорбныя утешивый, падающим подавый руку помощи и всем любезен, милостив и сострадателен отец бывый, ты ныне, в Небесней пребывая светлости, наипаче умножавши любовь твою к нам, немощным, в мори житейстем различие бедствующим, искушаемым духом злобы и страстьми своими, воюющими на дух. Сего ради смиренно молим тя, святый отче: по данней тебе от Бога благодати помози нам творити волю Господню в простоте сердца и смирении, искушения же вражия победити и свирепое страстей море изсушити, да тако немокренно прейдем житейскую пучину и предстательством твоим ко Господу сподобимся достигнути обетованнаго нам Царствия Небеснаго, славяще Безначальную Троицу, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

Тропарь преподобномученика Афанасия Брестского

Блажен еси, отче наш Афанасие,
яко верно пожил еси, стоя бодренно за святую Православную веру,
со умилением присно поя неседальное Пречистей,
заповедуя никомуже нарушати Православныя веры святыя,
пострадав за свидетельство истины даже до смерти.
Мы же, чтуще святыню твою,
со дерзновением взываем ти:
отче наш, преподобномучениче Афанасие,
похвало и украшение наше.

Ин кондак преподобномученика Афанасия Брестского

Яко постника благочестна и искусна,
и страдальца произволением честна,
и пустыни жителя сообразна,
в песнех достойно хвалим Афанасия приснохвальнаго,
той бо змия попрал есть.

Кондак преподобномученика Афанасия Брестского

Монашескаго жития украшение и мучеников красоту явил себе житием твоим, Афанасие, и яко солнце пресветлое людям православным возсиял еси. Темже и Христос даром чудес обогати тя; да чтуще пресветлую память твою, зовем ти: поминай стадо твое молитвами твоими, преподобне.

Молитва преподобномученику Афанасию

О великий угодниче Христов, святый преподобномучениче Афанасие! К тебе мы, грешнии и смирении, яко к теплому нашему заступнику и скорому помощнику, молитвенно прибегаем и из глубины сердца взываем: призри на ны скоро и умоли Человеколюбца Бога, да не осудит нас грешных по беззакониям нашим, но да сотворит с нами по великой Своей милости. Охрани нас своим заступлением от облежащего ны суемудрия и неправоверия и, яко пастырь добрый, упаси заблудшия овцы стада Христа и во дворы Господни сия всели. Огради нас от соблазнов, ересей и расколов и настави твердо в вере православней подвизатися. Потщися, скорый о нас предстателю, благоприятным твоим ходатайством умолити Господа, да ниспослет нам тихое и богоугодное житие, уврачует Своею благодатию наша болезни душевныя и телесныя, согреет наша сердца друг ко другу и сотворит ны братолюбны и единомысленны. Испроси такожде у Господа и всего потребнаго для жития нашего телеснаго: земли плодородия, благорастворения воздухов и мирнаго устроения. Страну нашу, веси и грады охрани молитвами твоими от огня, потопа, труса, вражескаго нашествия и внутренних нестроений, егда же приспеет час кончины нашея, утверди в нас память смертную, да и мы в истинном покаянии и чистем сведении совести нашея представше ко Господу, сподобимся деснаго стояния и со всеми святыми воспоем славу Отцу, и Сыну, и Святому Духу во веки веков. Аминь.

Молитва преподобномученику Афанасию Брестскому

О великий угодниче Христов, святый преподобномучениче Афанасие! К тебе мы, грешнии и смиреннии, яко к теплому нашему заступнику и скорому помощнику, молитвенно прибегаем и из глубины сердца взываем: призри на ны скоро и умоли Человеколюбца Бога, да не осудит нас грешных по беззакониям нашим, но да сотворит с нами по великой Своей милости. Охрани нас своим заступлением от обле­жащаго ны суемудрия и неправоверия и, яко пастырь добрый, упаси заблудшия овцы стада Христова и во дворы Господни сия всели. Огра­ди нас от соблазнов, ересей и расколов и настави твердо в вере православней подвизатися. Потщися, скорый о нас предстателю, благоприятным твоим ходатайством умолити Господа, да ниспослет нам тихое и богоугодное житие, уврачует Своею благодатию наша болезни душевныя и телесныя, согреет наша сердца любовию друг ко другу и сотворит ны братолюбны и единомысленны. Испроси такожде у Господа и всего потребнаго для жития нашего телеснаго: земли плодородия, благорастворения воздухов и мирнаго устроения. Стра­ну нашу, веси и грады охрани молитвами твоими от огня, потопа, труса, вражескаго нашествия и внутренних нестроений. Егда же приспеет час кончины нашея, утверди в нас память смертную, да и мы в ис­тиннем покаянии и чистем сведении совести нашея представше ко Господу, сподобимся деснаго стояния и со всеми святыми воспоем славу Отцу и Сыну и Святому Духу во веки веков. Аминь.

Тропарь святителей Афанасия и Кирилла Александрийских

Боже отец наших,
творяй присно с нами по Твоей кротости,
не отстави милость Твою от нас,
но молитвами их

в мире управи живот наш.

Ин тропарь святителей Афанасия и Кирилла, архиепископов Александрийских

Делы возсиявше православия,
все погасившие злославие,
победителие, победоносцы бысте,
благочестием вся обогативше,
Церковь вельми украсивше,
достойно обретосте Христа Бога,
дарующаго нам велию милость.

Тропарь святителя Афанасия Великого

Столп был еси православия,
Божественными догматы подтверждая Церковь,
священноначальниче Афанасие:
Отцу бо Сына Единосущна проповедав,
посрамил еси Ария.
Отче преподобне,
Христа Бога моли

даровати нам велию милость.

Кондак святителя Афанасия Александрийского

Православия насадив учения,
злославия терпение изсекл еси, умножив семя веры одождением Духа, преподобне,

темже тя поем, Афанасие.

Кондак святителей Афанасия и Кирилла Александрийских

Священноначальницы величайшии благочестия
и доблии поборницы Церкве Христовы,
вся соблюдите, поющия:
спаси, Щедре,

верою чтущия Тя.

Кондак святителя Афанасия Великого

Православия насадив учения,
злославия терния изсекл еси,
умножив семя веры одождением Духа, преподобне,

темже тя поем, Афанасие.

Молитва святителю Афанасию Великому

О всехвальный и преславный святителю Афанасие Великий, за веру Православную ты был еси в долзех трудех, мнозех подвизех, в пятикратных изгнаниих и бегствех, претерпел еси многи клеветы и оболгания, многажды за ню хотеша врази твои убити тя, и токмо Сам Бог чудесно сохрани тя от смерти. И все сие ты претерпел еси от нечестивых еретиков - ариан, с ними же и боролся еси, и ихже, в пучине словес погрузив, терпением твоим препобедил еси, и, зловерие их от Церкве отгнав и православное учение насадив, умножил еси семя веры Христовой. Воистинну ты еси храбрый воин Христов, яко воин бо, до конца дний твоих славно боролся еси за правую веру со еретики. Воистинну ты еси столп веры Православныя, ибо никакоже поколебася вера твоя Православная от сих гонений еретических, но паче утвердися и укрепися, и не токмо у тя и у паствы твоей, но и во всей Церкви Христовей. К тебе молимся, угодниче Божий, испроси у Христа Бога нашего и нам имети веру непоколебиму и не уклонитися от праваго пути ея, но до конца дний своих пребыти на нем, не боящеся ни лести, ни прещения, ни даже гонения, и унаследовати Царство Небесное во славе Бога Отца и Сына и Святаго Духа, идеже ты и вси святии пребывают. Аминь.

Молитва святителям Афанасию и Кириллу Александрийским

О всесвятии отцы Афанасие и Кирилле, теплии наши заступницы, ересей потребители, благочестия защитители, недужным врачеве, в бедах помощницы и всем притекающым к вам теплии предстатели, помозите нам, грешным, в сем житии, и умолите Господа Бога даровати нам грехов оставление и Царствия Небеснаго наследие, да всегда прославляем Отца и Сына и Святаго Духа, и ваше милостивное предстательство, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Тропарь Афанасию Высоцкому (Младшему), Серпуховскому

Образ Божий в богосотворенней душе твоей,
ум, слово, и дух соблюдая
вперился еси отче преподобне Афанасие,
любовию ко Всетворцу Богу,
и сего ради
молитвы, труды, и подвиги добродетельныя восприим,
прешел еси в вечныя небесныя кровы.
Отнюдуже назирай нас
моля Святую Троицу,
еже наследити нам горнее всерадостное блажен­ство.

Молитва первая Афанасию Высоцкому (Младшему), Серпуховскому

О, преподобне и богоносне отче наш Афанасие! Ты, поработати Господеви желая, зде вселился еси, и неленостно во трудех, во бдениих, в молитвах и постех подвизался еси, и был еси наставник монашествующим, всем же людем учитель ревностный. Ныне убо, по отшествии твоем от земных, Небесному Царю предстоя, моли благость Его, еже ущедрити место селения твоего, святую обитель сию, идеже духом любве твоея неотступно пребываеши, и всем людем твоим, с верою к раце твоей припадающим, во благая прошения их исполнити. Испроси у Милостиваго Господа нашего, да низпослет нам обилие благ земных, паче же яже на пользу душ наших да дарует нам, и скончати житие сие привременное в покаянии да сподобит, в день же Судный деснаго предстояния и наслаждения во Царствии Своем да удостоит во веки веков. Аминь.

Молитва вторая Афанасию Высоцкому (Младшему), Серпуховскому

О, чудотворче преславный и заступниче крепкий Богом собранней дружине сей! К тебе, яко скорому и избранному спасения нашего ходатаю, Богоизбранному духовных воинств воеводе, оружием молитвы твоея победителем над враги явльшуся, пред ракой святых мощей твоих припадающе, преподобне отче наш Афанасие, вседушно прибегаем: не отвратися нашея нищеты, молению нашему внемли, и от бед нас, святую обитель сию, град сей и пределы его сохрани. Простри руку твою, скорую помощь подающую. Управи ум наш от пагубоносных разсеяний, и сердца наша оскверненная очисти, освяти и горе имети утверди. От враг видимых и невидимых нас сохрани, да над страстьми победители явимся, творяще святыню во страсе Господни, и всякое уныние поправше, радоватися о Господе начнем: и тако твоими ходатайствы, во смирении и простоте сердца сподобимся до последняго издыхания боголепно славити Святую Троицу, Отца, и Сына, и Свята Духа, ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

Тропарь праведному Афанасию Наволоцкому

Божественною благодатию просветився,
и по смерти даруеши исцеления притекающим к тебе, премудре Афанасие,
темже и мы ныне чтим честных мощей твоих явление,
веселящее вкупе души и телеса.
Тем вси вопием:
слава Давшему ти крепость,
слава Венчавшему тя,
слава Действующему тобою всем исцеления.

Тропарь преподобному Афанасию, затворнику Печерскому, в Ближних пещерах

Блаже́нство пла́чущих получи́ти жела́я,
день и нощь непреста́нно пла́кал еси́,
име́я во уме́ час Су́дный,
тем по кончи́не твое́й обре́л еси́ утеше́ние на Небеси́,
преподо́бне Афана́сие.
Пода́ждь и нам пла́катися зде грехо́в на́ших вы́ну,
я́ко да пла́ча безконе́чнаго избы́вше,

та́мо прии́мем ве́чное утеше́ние.

Кондак преподобному Афанасию, затворнику Печерскому, в Ближних пещерах

Я́ко безсме́ртия тезоимени́т,
по уме́ртвии свое́м воста́л еси́ жив,
показу́я же, я́ко зело́ лю́та есть смерть, пла́кался еси́ го́рько.
Ны́не обре́тши неконча́емую ра́дость,

моли́ся о нас, я́ко да пла́ча ве́чнаго избу́дем.

Тропарь преподобному Афанасию, затворнику Печерскому, в Дальних пещерах

По и́мени своему́ за труды́ ве́лия
и всегда́шнее зде умерщвле́ние пло́ти в затво́ре,
безсме́ртную ны́не на Небеси́
жизнь насле́довавый,
мо́лим тя приле́жно:
моли́ся о нас,

я́ко да и мы тоя́жде сподо́бимся получи́ти.

Кондак преподобному Афанасию, затворнику Печерскому, в Дальних пещерах

Ве́дый ми́ра сего́ суету́ бы́ти тще́тну,
отврати́лся еси́ ея́,
не ктому́ сами́ма очи́ма,
но и всего́ себе́ всеконе́чне, преподо́бне, отврати́в,
затвори́лся еси́ в те́мней пеще́ре,
в не́йже в моли́твах и слеза́х многовре́менне потру́ждся
и обре́т на Небеси́ безконе́чную радость,

моли́ся непреста́нно за ду́ши на́ша.