NULL

Именины Далмат

Имя Далмат почитается в православии 2 раз в 2022 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Далмат вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой его рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Далмат

Ближайшие именины Далмат - 23 июня
Далмат Исетский, Пермский

Город Далматово – одно из первых русских поселений в Зауралье, старше соседних городов Шадринска и Кургана, старше даже Санкт-Петербурга, а город Каменск-Уральский начался с поселья на землях Далматовского монастыря на реке Железянке. Это время заселения Сибири русскими людьми – продвижение Росси

Читать далее
Даты именин Далмат в 2022 году по православному календарю img title

Святые с именем Далмат в 2022 году почитаются 2 раза. Одна из этих дат - День Ангела человека, носяцего имя Далмат.

Ближайшие именины

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Далмат

Тропарь преподобным Исаакию Далмату и Фавсту

Боже отец наших,
творяй присно с нами по Твоей кротости,
не отстави милость Твою от нас,
но молитвами их

в мире управи живот наш.

Кондак преподобным Исаакию Далмату и Фавсту

Пощением возсиявшия, яко светила,
и ереси развратившия верою,
песньми Исаакия восхвалим и с Далматом Фавста,
яко Христовы угодники,

Того молящия о всех нас.

Тропарь преподобному Далмату Исетскому, чудотворцу

Дивный и славный угодниче Христов, славы и почестей всяческих бегая, в пустыни Исетской вселился еси, созидая в молитвах обитель твою, аки стены Иерусалимския, заступничеством Царицы Небесныя чудесно обрел еси, страхом Божиим к стопам твоим повергая бывшаго врага и вновь воздвигни сердца наша, отступлением оскверненныя.

Тропарь преподобному Далмату Исетскому, чудотворцу

Подвигом добрым подвизався,
постом, бдением и молитвою любовь Христову стяжал еси,
чудным же заступлением Божия Матере
угрозы неверных ни во что же вменив,
яко светило на тверди Небесней просиял еси,
преподобне отче наш Далмате,
моли Христа Бога спастися душам нашим.

Кондак преподобному Далмату Исетскому, чудотворцу

Молитвами и верою обитель свою оградивый, землю Исетскую изрядно преобразивый, блаженным успением честное старчество запечатлевый, явлением мощей твоих нас не оставивый, отче наш преподобне Далмате, и ныне предстани и заступи чтущих святую память твою.

Кондак преподобному Далмату Исетскому, чудотворцу

От юности Христа возлюбивше,
суетная и мирская мудрования презрел еси,
мужески же в пустыню вселившеся,
вся напасти вражия победил еси
и добрый воин Христов явился еси.
Поминай нас, верою чтущих тя,
Далмате преблаженне.

Молитва преподобному Далмату Исетскому, чудотворцу

О, священная главо, преподобне отче, преблаженне авво Далмате! Не забуди убогих твоих до конца, но поминай нас всегда во святых твоих и благоприятных молитвах к Богу. Помяни стадо твое, еже сам упасл еси, и не забуди посещати чад твоих. Моли за ны, отче священный, за дети твоя духовныя, яко имеяй дерзновение к Небесному Царю: не премолчи за ны ко Господу, и не презри нас, верою и любовию чтущих тя. Поминай нас недостойных у Престола Вседержителева, и не престай моляся о нас ко Христу Богу: ибо дана тебе бысть благодать за ны молитися. Не мним бо тя суща мертва: аще бо телом и преставился еси от нас, но и по смерти жив сый пребываеши. Не отступай от нас духом, сохраняя нас от стрел вражиих и всякия прелести бесовския и козней диавольских, пастырю наш добрый. Аще бо и мощей твоих рака (икона твоя святая) пред очима нашима видима есть всегда, но святая твоя душа со ангельскими воинствы, со бесплотными лики, с Небесными Силами, у Престола Вседержителева предстоящи, достойно веселится. Ведуще убо тя воистинну и по смерти жива суща, тебе припадаем и тебе молимся: молися о нас Всесильному Богу, о пользе душ наших, и испроси нам время на покаяние, да невозбранно прейдем от земли на Небо, от мытарств же горьких, бесов воздушных князей и от вечныя муки да избавимся, и Небеснаго Царствия наследницы да будем со всеми праведными, от века угодившими Господу нашему Иисусу Христу, Ему же подобает всякая слава, честь и поклонение, со Безначальным Его Отцем, и с Пресвятым и Благим и Животворящим Его Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва иная преподобному Далмату Исетскому, чудотворцу