NULL

Именины Евдокия

Имя Евдокия почитается в православии 18 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Евдокия вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой её рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Евдокия

Ближайшие именины Евдокия - 11 января
Евдокия Назина

Мученицы Наталия Сундукова, Наталия Силуянова, Евдокия Назина, Анна Боровская, Матрона Наволокина, Варвара Деревягина, Анна Попова, Евдокия Гусева, Евфросиния Денисова, Агриппина Киселева и Наталия ВасильеваМученица Наталия Ивановна Сун

Читать далее
Даты именин Евдокия в 2020 году по православному календарю img title

Святые с именем Евдокия в 2020 году почитаются 18 раза. Одна из этих дат - День Ангела человека, носяцего имя Евдокия.

Ближайшие именины

Январь

Февраль

Март

Апрель

Май

Июнь

Июль

Август

Сентябрь

Ноябрь

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Евдокия

Тропарь преподобномученицы Евдокии

Правостию умною душу твою привязавши в любовь Христову,
тленных, и красных, и временных забытием претекла еси,
яко Слова ученица:
пощением страсти первее умертвивши,
страдальчески второе врага посрамила еси.
Тем Христос сугубых венца сподоби тя,
славная Евдокие, преподобная страстотерпице,
моли Христа Бога спастися душам нашим.

Кондак преподобномученицы Евдокии

Во страдании твоем добре подвизавшися,
и по смерти нас освящаеши чудес излиянии, всехвальная,
верою прибегающия в Божественную церковь твою,
и, торжествующе, молим тя, преподобная мученице Евдокие:

да избавимся недуг душевных и чудес благодать почерпем.

Тропарь мученице Евдокии Шейковой

Древним подвижником уподобилася еси и долготерпение многострадальное стяжала еси, плоть твою болезнями, постом, нищетою и холодом изнуривши, блаженная мати наша, мученице Евдокие, страдания и смерть за Христа претерпела еси и ныне в горнем Иерусалиме у Престола Божия предстоиши, помози и нам до конца верным Господу быти и твоими молитвами спастися.

Тропарь мученицам Евдокии Шейковой, Дарье Улыбиной, Дарье Тимагиной и Марие Неизвестной

Царствия ради Небеснаго мир и вся яже в мире оставили есте, тесноту совершенного послушания возлюбивши, дивныя подвижныцы и Христа ради мученицы в годину лютых испытаний в земли Новгородстей процветшия, блаженныя матери наша Евдокие, Дарие, Дарие и Марие, помяните нас у Престола Пресвятыя Троицы.

Кондак мученице Евдокии Шейковой

Истинныя веры проповеднице безбоязненная, мученице мати наша Евдокие, непрестанною молитвою, бдением и смирением благодать Святаго Духа стяжала еси и души многия ко Христу привела еси, доблестно страдания лютая прияла еси, моли Милостиваго Бога спастися душам нашим.

Кондак мученицам Евдокии Шейковой, Дарье Улыбиной, Дарье Тимагиной и Марие Неизвестной

Житием праведным к достойному приятию мученичества себе уготовившия без боязни тридневная избиения и смерть претерпели есте Невесты Христовы предивныя блаженныя Евдокие, Дарие, Дарие и Марие, ныне многими чудесы и исцелении просиявшия, не оставите землю Русскую без покаяния погибнути.

Молитва святым мученицам Евдокии, Дарии, Дарии и Марии

О, дивныя подвижницы и заступницы наша мученице Евдокие, Дарие, Дарие и Марие - древних отец подражательницы истинны, в тесноте послушания без разсуждения, бдения и поста изнурительнаго пожившия - ныне к вам прибегаем и, к мощем вашим припадающе, молим вас: о, страстотерпицы святыя, незлобивыя агницы, своею кровию Христа ради обагренныя и жестокими предателями тридневно мучимыя и закланныя; о, прозорливицы, многия души от гибели вечныя исхитившия и о страданиях прежде кончины от Господа извещенныя, о, изцелительницы и чудотворицы не токмо в земли Нижегородстей, но и во всей стране Российстей просиявшия, - не оставите нас во грехах и беззакониих погибнути, но помозите в покаянии истиннем житие наше скончати, славяще Святую Троицу Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.