NULL

Именины Феофил

Имя Феофил почитается в православии 21 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Феофил вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой его рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Феофил

Ближайшие именины Феофил - 11 октября
Феофил Печерский, затворник

Преподобные Арефа, Сисой и Феофил, затворники ПечерскиеПреподобные Арефа, Сисой и Феофил, затворники Печерские (ХII–ХIII), подвизались в Киево-Печерском монастыре и погребены в Ближних пещерах.Преподобный Арефа был родом из Полоцка. Проживая в монастыре

Читать далее
Даты именин Феофил в 2020 году по православному календарю img title

Святые с именем Феофил в 2020 году почитаются 21 раза. Одна из этих дат - День Ангела человека, носяцего имя Феофил.

Ближайшие именины

Январь

Февраль

Март

Апрель

Июнь

Август

Сентябрь

Октябрь

Ноябрь

Декабрь

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Феофил

Тропарь преподобному Феофилу Киевскому

От юности Христа возлюбил еси, блаженне Феофиле, и тому единому работати пламенне возжелел, непрестанною молитвою и юродством в пустыни Китаевой подвизался еси, угодником печерским подражая. Сего ради вопием ти: спасай нас молитвами твоими, преподобне отче наш.

Кондак преподобному Феофилу Киевскому

От мира суетнаго изшел еси и в дебрех Китаева вселился еси, преподобне отче наш Феофиле. Непрестанным псалмопением и юродством своим многих на путь спасения наставил еси. Сего ради вопием ти: моли Христа Бога, да спасет души наша.

Молитва преподобному Феофилу Киевскому

О, предивный угодниче Христов, крепкий молитвенниче и заступниче, отче наш Феофиле! Ты от чрева матери избранный Богом на служение ему и дивно им хранимый от всякаго зла. За твоя подвиги юродства Господь дарова тебе дар пророчества и чудотворений. По заповеди пастыреначальника Христа ты душу свою полагавый за овцы стада Христова. Ты грешников тайных и явных грозно обличавый и своими мудрыми словесы к покаянию и исправлению их приводивый. Ты приходящих к тебе больных и скорбных не отвергал еси. Ты был всем яко отец чадолюбивый и пастырь добрый. И ныне услыши нас, с верою призывающих тя и усердно припадающих к раце мощей твоих, отче наш Феофиле. Испроси у Всемилостиваго Бога мир Церкви нашей православней во отечествии твоем. Вразуми и обрати еретиков и раскольников в лоно Матери-Церкви. Пастырям нашим ревность о спасении людей, людем же послушание Святей Церкви и ревность защищати веру православную испроси. Умоли Небеснаго Отца всем нам подати коемуждо по прошению его: юным в православней вepe возрастание, старым и немощным подкрепление и утешение, болящим исцеление, сиротам и безпомощным заступление и нечаянную радость, заблудшим и согрешающим исправление. И всем нам испроси телесное здравие и душевное спасение. Согрей огнем Божественной любви охладевшие сердца наша. Помози нам исправити жизнь нашу греховную, дабы безбедно прейти мытарства демонов лютых и водворитися во обителех Отца Небеснаго, дабы вкупе с тобою и со всеми святыми воспевати всесвятое и великолепое имя Пресвятыя Троицы: Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь. 

Тропарь мученикам Трофиму, Феофилу и с ними 13-ти

Яко воини, мученицы непобедимии,
течением невозбранным в судилище неверных внидосте
и веры ради многия муки претерпесте,
Христа исповедающе Единаго со дерзновением.
Того молите, Трофиме и Феофиле с прочими,
яко да тяготу страстей отложше,
ваше ныне страдание поем, страстотерпцы непреоборимии.

Тропарь мученикам Никомидийским

Страстоте́рпцы Госпо́дни,
блаже́нна земля́, напи́вшаяся кровьми́ ва́шими,
и свя́та селе́ния, прии́мшая телеса́ ва́ша:
в по́двизе бо врага́ победи́сте
и Христа́ со дерзнове́нием пропове́дасте.
Того́, я́ко бла́га, моли́те

спасти́ся, мо́лимся, душа́м на́шим.

Кондак мученикам Никомидийским

Тве́рди душе́ю по ве́ре, святи́и,
огне́м страда́ние прие́мше, две тьме страда́лец
вопию́ще Ро́ждшемуся от Де́вы:
приими́ всесожже́ния на́ша за Тя,
я́коже да́ры пе́рсских царе́й, зла́то, и сми́рну, и лива́н,

Преве́чный Бо́же.

Тропарь преподобному Феофилу Печерскому, архиепископу Новгородскому, в Дальних пещерах почивающему

Правило веры и образ кротости, и воздержания известный учитель Христову стаду воистинну был еси, уча е выну смирению, не мудрствовати еже высокая, сего ради стяжал, яже желаше, отче святителю Феофиле, моли Христа Бога спастися душам нашим.

Кондак преподобному Феофилу Печерскому, архиепископу Новгородскому, в Дальних пещерах почивающему

Яко воистину, по имени твоему житие, ты, Боголюбезне святителю Феофиле и преподобне, соблюл еси, явися тебе Христос Спас, обещая ти живот вечный и Царствие Свое, в немже днесь ликуя, не забуди нас, рабов твоих.