NULL

Именины Геннадий

Имя Геннадий почитается в православии 8 раз в 2021 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Геннадий вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой его рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Геннадий

Ближайшие именины Геннадий - 25 июня
Геннадий Важеозерский

Краткие жития преподобных Никифора и Геннадия ВажеозерскихИ первый, и второй были учениками известного отшельника преподобного . Важеозерскими они называются потому, что положили начало пустынной жизни в Важеозере.Преподобный Геннадий был сыном богатых

Читать далее
Даты именин Геннадий в 2021 году по православному календарю img title

Святые с именем Геннадий в 2021 году почитаются 8 раза. Одна из этих дат - День Ангела человека, носяцего имя Геннадий.

Ближайшие именины

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Геннадий

Молитва преподобномученику Геннадию (Ребезе)

О, но́вый му́чениче Христо́в, преподо́бне о́тче Генна́дие! При́зри ми́лостивно на на́с гре́шных, любо́вию почита́ющих святу́ю па́мять твою́. Се́ бо мы́, припа́дающе к честно́му о́бразу твоему́, уми́льно про́сим тя́, небе́снаго засту́пника на́шего: яви́ ве́лие милосе́рдие твое́ к на́м и проле́й те́плыя моли́твы о на́с пред Престо́лом Бо́жиим. Исхода́тайствуй на́м, па́стырю на́ш до́брый, здра́вие душе́вное и теле́сное, ми́рное и безмяте́жное житие́. Огради́ оте́чество на́ше многострада́льное и Це́рковь Святу́ю Правосла́вную от нестрое́ний, вражды́, ересе́й и раско́лов, все́м лю́дем испроси́ просвеще́ние оче́с серде́чных благода́тию Христо́вой, покая́ние и жития́ своего́ исправле́ние, да пожи́вше в ве́ре и благоче́стии, сподо́бимся в ве́чном Ца́рствии славосло́вити и воспева́ти Щедрода́теля и Благоде́теля Триеди́наго Го́спода на́шего Отца́, Сы́на, и Свята́го Ду́ха во ве́ки. Ами́нь.

Тропарь преподобным Геннадию и Никифору схимонахам Важеозерским (Олонецким)

Яко светильницы пресветлии, Преподобнии отцы наша Геннадие и Никифоре, на брег Важеезера вселестеся и равноангельное житие в пустыне совершили есте. Отнюдуже и по смерти исцеления источаете, Дивнии чудотворцы Карельстии. Темже и мы, притекающие во Обитель вашу, Со умилением и любовию глаголем: молите Христа Бога спастися душам нашим.

Кондак преподобным Геннадию и Никифору схимонахам Важеозерским (Олонецким)

Мира красоту и яже в нем тленная оставивше
И все умное свое желание к Богу вперивше,
Того Крест на рамо вземше
дарование чудес от Христа прияли есте.
И ныне предстояще Святей Троице,
поминайте нас, чад ваших, яже собрали есте мудрии.
Сего ради вопием вам:
радуйтеся преподобнии Отцы наша Геннадие и Никифоре.

Молитва преподобным Геннадию и Никифору схимонахам Важеозерским (Олонецким)

О, преподобнии отцы наша, Христовы угодницы и чудотворцы Геннадие и Никифоре, обители Важеезерския предстатилие и хранитилие! Предстояще Престолу Вседержителя и имеюще к Нему дерзновение, воззрите милостиво на нас чад ваших недостойных со благоговением и любовию к вам припадающих и тепле просящих. Молим вас, отцы преблажении, по данной вам от Бога благодати, помозите нам творити волю Господню в простоте сердца и смирении. Испросите нам у Благости Его веру правую, покаяние истинное, молитву сердечную, братолюбие совершенное и вся благопотребная ко спасению; труды же и скорби наша терпеливо, безропотно и со благодарением понести, христианскую кончину обрести и добрый ответ на страшном судилище Христове получити. Не забудьте и обитель вашу святую, вами созданную и присно вас чтущую, и сохраните ю и вся подвизающиеся в ней и на поклонение к вам приходящая от искушений диавольских и всякого злого обстояния; да и мы предстательством вашим сподобимся достигнути обетованного нам Царствия Небесного, славяще Безначальную Троицу, Отца и Сына и Святого Духа, ныне и присно и вовеки веков. Аминь.

Тропарь преподобного Геннадия Костромского и Любимоградского

Яко пустыннолюбивая горлица,
от суетнаго и многомятежнаго мира в пустыню удалився,
чистотою и говением, молитвами и труждением
прославил еси Бога в душе и телеси своем.
И тако благочестно пожив,
явился еси, преподобне Геннадие, пустыни Любимоградския украшение,
иноком честнаго жития образ
и теплый молитвенник за всех,
притекающих к тебе с верою.

Кондак преподобного Геннадия Костромского и Любимоградского

Молитвою и постом, труждением и терпением
умертвивый всякое плоти мудрование,
чистоты сосуд благолепен,
Божественных даров и чудес причастник,
иноком же доблий наставник был еси,
сподвизаяся блаженному Корнилию, отче Богомудре.
Сего ради вопием:
молися ко Господу,
да молитвами твоими дарует мир и спасение душам нашим.

Молитва преподобному Геннадию Костромскому и Любимоградскому

Избранниче Божий и чудотворче, преподобный отче Геннадие! От юности твоея исполнен сый Духа премудрости и разума, Духа благочестия и страха Господня, и приим вся оружия Божия, препоясав чресла твоя истиною, оболкся в броня правды и обув нозе во уготование благовествования мира, над всеми же восприим щит веры, возмогл еси, яко добр воин Христов, вся стрелы лукаваго разжженныя угасити. Сего ради водворяяся днесь с ликами Безплотных сил в обителях Отца Небеснаго, неувядаемым венцем увязен еси и, предстоя Престолу Царя славы, Господа сил, имаши дерзно­вение возносити к Нему моления и благохваления твоя. Мы же, окаяннии, возводя из глубины зол очи и сердца наша к Горнему Сиону, Жилищу Бога Иаковля, молим тя, преподобне Геннадие: буди заступником и ходатаем нашим пред Богом и Господем нашим, Судиею правед­нейшим, Егоже выну прогневляем, согрешающе пред Ним. И якоже во дни плоти своея дивная и преславная совершил еси, отче всехвальне, тако и ныне, прешед от нас в обители Отца Небеснаго, удиви хода­тай­ст­вом своим милость Господню на нас. Да, отбегше нечестия и мирских похотей, Богови же благоугодивше, обрящем помощь Его во время благопотребно и благословение на ны и на дела рук наших, и да сподобит нас наследити Царство Небесное и с лики святых славити и воспевати пречестное и великолепое имя Отца, и Сына, и Святаго Духа ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Тропарь святителю Геннадию, архиепископу Новгородскому

Уподо́бился еси́ дре́вним отце́м,
святи́телю о́тче Генна́дие,
Свяще́нныя кни́ги собра́в и еретики́ посрами́в,
ре́вность по Бо́зе показу́я, па́ству огради́л еси́,
моли́ и ны́не Христа́ Бо́га
мир Це́ркви дарова́ти

и спасти́ся душа́м на́шим.

Кондак святителю Геннадию, архиепископу Новгородскому

Ве́лия исправле́ния о церко́вном благоле́пии явля́я,
Правосла́вную ве́ру утверди́л еси́,
святи́телю о́тче Генна́дие,
не преста́й моли́тися о нас,

во Ца́рствии Небе́снем безсме́ртныя тра́пезы наслажда́яся.