NULL

Именины Кассиан

Имя Кассиан почитается в православии 9 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Кассиан вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой его рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Кассиан

Ближайшие именины Кассиан - 12 марта
Кассиан Печерский, затворник

Святой Кассиан, послушник и постник (затворник Печерский), жил в ХIII–ХIV вв. Преподобный Кассиан был послушлив, трудолюбив, перед всеми смирялся, был великим постником. Святым послушанием он заставил бесов исповедать, как много есть иноков в Печерском монастыре, которые могут изгонять бесов, и к

Читать далее

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Кассиан

Тропарь преподобному Кассиану Римлянину

Постом предочистився, премудрости постигл еси разумение,
от пустынных же Богоносных отец научился еси страстей обузданию.
Того ради подаждь нам твоими молитвами
плоти нашея духу послушание:
еси бо наставник, Кассиане преподобне,
всем поющим о Христе твою память.

Кондак преподобному Кассиану Римлянину

Преподобен быв, Богу возложился еси,
и просвещая добрыми виды, Кассиане,
яко солнце облистал еси
сиянием Божественных твоих учений,
сердца всех чтущих тя всегда просвещая.
Но прилежно моли Христа,
о иже любовию тепле восхваляющих тя.

Молитва преподобному Кассиану Римлянину

Богоблаженне и приснопамятне отче наш Кассиане! От юности возлюбив паче всего Христа, земная и временная презрел еси, и, ангелоподобным житием твоим душу и тело от страстей очистив, безстрастия сокровище стяжал еси, и, Божественными дарами обогатився, законы Богомудрые в наказание и исправление иноком написал еси, и усердный делатель в вертограде Христове явился еси, сам творя и иных словом и делом научая, сугубое восприял еси воздаяние от Бога. Емуже ныне с чиноначалии Ангельскими предстоя, призри на нас, обуреваемых житейских попечений волнами, и помози нам, да не увлечет нас буря страстей наших в бездну греховную. Услыши нас, грешных, святую память твою ублажающих, и молися Христу Богу о нас, немощных, мглою уныния омрачаемых и малодушием недугующих, да Божественною благодатию своею просветит омрачение ума нашего и укрепит нас на пути спасения, имже право ходяще, внидем в Живот вечный. Виждь, отче святый, немощь нашу душевную, сердечное озлобление и недуги телесныя, одержащие нас по грехом нашим; виждь, яко благими делы обнищахом зело, виждь и милостива сотвори к нам Человеколюбца Бога молитвами твоими, да не воздаст нам по злым делом нашим, но да явит над нами непобедимое Свое человеколюбие и милосердие и дарует нам прощение прегрешений наших. Ты, подвижник быв и учитель иноческому житию, моли Подвигоположника Христа, да и нас, немощных, укрепит благодатию Своею в подвигах воздержания, пощения, молитвы, целомудрия и самоотвержения. Тебе дадеся благодать плодами присноживотнаго учения твоего насыщати и услаждати сердца рачителей благочестия, помози и нам предстательством твоим терпеливно и радостно восприяти и нести благое иго Христово и добре подвизатися в исправлении и обновлении жития нашего. О, всеблаженне отче наш Кассиане, чудотворней иконе твоей покланяющеся и святое имя твое в помощь призывающе, молим тя, яко ходатая и заступника нашего: моли Господа Бога, Спасителя мира, да сохранит первопрестольный град сей и святую обитель сию от всякия беды и напасти, от врагов видимых и невидимых, да дарует нам благостояние с преспеянием в Православной вере и благочестии, земле плодоносие и изобилие, и нас всех, недостойных, избави молитвами твоими от належащия нам скорби и нужды. Испроси у великодаровитаго Господа исполнение всякаго благаго прошения и всего, яже к животу временному и вечному полезнаго, благодатию и человеколюбием Господа нашего Иисуса Христа, Емуже подобает слава, честь и поклонение во веки веков. Аминь.

Тропарь преподобным Григорию и Кассиану Авнежским

Боже отец наших,
творяй присно с нами по Твоей кротости,
не отстави милость Твою от нас,
но молитвами их
в мире управи живот наш.

Тропарь преподобным Григорию и Кассиану Авнежским

Православия наставницы,
благочестия и чистоты учителие,
Церкви Вологодстей богодарованное украшение,
преподобнии отцы наши Григорие и Кассиане,
молите Милостиваго Бога,
да вашим предстательством подаст благодать и мир стране нашей
и душам нашим спасение.

Кондак преподобным Григорию и Кассиану Авнежским

Иже плотская мудрования Духови повинувше
и вся, яже на земли, презревше,
Христу, Единому Богу, прилепившеся, святии,
и Того ради в пустыню вселишася,
источаете ныне исцеления
с верою притекающим к мощем вашим,
полезная нам просите от Бога
молитвами вашими богоприятными,
Григорие и Кассиане преподобнии.

Тропарь преподобного Кассиана грека, Угличского чудотворца

Днесь град Углеч тобою хвалится в концех бо его пресветло, яко велие солнце возсиял еси и чудесы твоими вся озарил еси, и ныне молися Господеви, Кассиане преподобне, за град Углеч и обитель сию, и всяк град, и страну, и люди, иже верою тебе почитающия, и о спасении душ наших.

Ин тропарь преподобного Кассиана грека, Угличского чудотворца

Днесь пресветло красуется славнейший Углеч град, церковь же Божия Матере вельми радуется, имеющи многоцелебныя в себе мощи великаго чудотворца, преподобнаго Кассиана, возсиявшаго от Рима, якоже солнце, всему миру, издалече просвещающаго верных сердца, имже украси Бог церковь Матере Своея. Темже ныне молим тя: буди покровитель и заступник непобедимый от всяких бед граду нашему и всем верным хранилище, притекающим в дом Божия Матере и кланяющимся тебе, преподобне угодниче Христов Кассиане, моли Христа Бога спастися душам нашим.

Ин тропарь преподобного Кассиана грека, Угличского чудотворца

Ветхаго Рима имея воспитание, державу отечества своего, град Мангупский оставль, и нивочтоже вменил еси княжение и славу маловременную суетнаго века Христа ради, и паче земнаго богат­ства избра богатство себе небесное и славу вечную возвысив ум свой к Богу, и житие свое со Ангелы вожделел еси восприяти, промышлением Божественнаго разума направляема, и богоспасаемаго Углеча града достигл еси, и близ в пределех области его, над Волгою рекою, в пустыню вселився, и обитель преславну в честь Божия Матере воздвигл еси, и в ней тело свое предложив, яко дар освящен. Тем молим тя, отче Кассиане, моли Христа Бога да спасет души наша.

Кондак преподобного Кассиана грека, Угличского чудотворца

Яко светозарная звезда пришел еси от востока на запад, оставль отечество и княжение твое Христа ради, и в царствующий град Москву пришел еси, и, промышлением Божественнаго разума направляемь, Углеча града достигл еси, и, близ его, над Волгою рекою, в пустыни Учме вселився, обитель сотворил еси, и церковь созда, и созва монахов во спасение; с нимиже моли о нас, чтущих память твою, да зовем ти: радуйся, преподобне отче Кассиане.