NULL

Именины Корнилий

Имя Корнилий почитается в православии 12 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Корнилий вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой его рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Корнилий

Ближайшие именины Корнилий - 01 декабря
Корнилий Псково-Печерский

Преподобномученик Корнилий Псково-Печерский (1501–1570) родился в Пскове в боярской семье. Родители его, Стефан и Мария, воспитывали сына в благочестии и страхе Божием. Уже в раннем возрасте мать заметила у отрока Корнилия особенную склонность к духовной жизни, научила его молитве и привила любов

Читать далее
Даты именин Корнилий в 2020 году по православному календарю img title

Святые с именем Корнилий в 2020 году почитаются 12 раза. Одна из этих дат - День Ангела человека, носяцего имя Корнилий.

Ближайшие именины

Январь

Февраль

Март

Июнь

Июль

Август

Сентябрь

Октябрь

Декабрь

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Корнилий

Тропарь преподобному Корнилию Александровскому

Имже образом желает елень на источники водныя, сице возжела душа твоя от юности к Богу. Трудом и молитвою житию святых отец поревновав, Божиим изволением и молитвами Пресвятыя Богородицы земли Александровския светильник показался еси и малое стадо Христовых овец добре упасл еси. Сопричти и нас Богом собранному твоему стаду, почитающих любовию святую память твою, Корнилие преподобне отче наш.

Кондак преподобному Корнилию Александровскому

Заповеди Христовы усердно исполнив, пастырства благодать наследовал еси, болезнуя сердцем о всех, с верою притекающих к тебе, иноков собиратель, Корнилие преподобне. Темже и мы, чада твоя, с любовию вопием ти: со учителем твоим преподобным Лукианом моли Христа Бога спастися душам нашим.

Молитва преподобному Корнилию Александровскому

О, священная главо, преподобне и богоносне отче наш Корнилие! Ты, всеусердно поработати Господеви и Пречистей Его Матери желая, в земли Александровстей вселился еси и зде, глаголами богомудраго Лукиана наставляем, стопам его последовал еси, обители, им основанныя, добре устрояя. Неленостно в трудех, бдениих, молитвах и постех подвизаяся, бесовския козни мужески поправше, был еси наставник монахам, всем же людем учитель ревностный и отец чадолюбивый. Ныне убо, по отшествии твоем от земных Небесному Царю предстоя, моли благость Его, еже ущедрити место селения твоего и святыя обители твоя, идеже духом любве твоея неотступно пребываеши; и всем людем, с верою к мощем твоим приходящим, во благая прошения их исполнити. Испроси у Великодаровитого Бога нашего, да сохранит Святую Церковь непозыблему от ересей и расколов. Отечеству нашему мир и тишину да дарует, нам же да продлит время на покаяние и исправление жития. Утверди нас в соблюдении Христовых заповедей, да тако зде богоугодно поживши, сподобимся безпреткновенно внити в вечное Небесное Царство, идеже ты со учителем твоим преподобным Лукианом и всеми святыми непрестанно прославляеши Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.

Тропарь преподобного Корнилия, чудотворца Комельского

От юности горящим желанием Божественныя любве разжигаемь,
житейския молвы оставил еси, преподобне,
ревнитель Антонию Великому быв,
безмолвием и жестоким пребыванием последуя Христу,
бдением, и молитвами, и постом образ был еси твоим учеником.
Темже молися Господеви, Корнилие блаженне,
спастися душам нашим.

Ин тропарь преподобного Корнилия, чудотворца Комельского

Постническими труды нетрудную жизнь стяжа, преподобне,
слезами же мысленнаго фараона потопил еси
и вместо скорби радость обрел еси,
предстоя Христови в лице святых,
поминай молящихся чад твоих, Корнилие, отче наш.

Кондак преподобного Корнилия, чудотворца Комельского

Господеви, от Святыя Девы возсиявшу мирови,
и Тому измлада, яко Ангел, послужил еси, блаженне,
и силою Его пустыню, яко град, сотворил еси,
множество же ученик в ней собрал еси,
ихже Богодохновенными ученьми просветил еси.
Тем вопием ти:
радуйся, отче наш Корнилие, иноком Божественное удобрение.

Молитва преподобному Корнилию Комельскому

О, священная главо, земный Ангеле, Небесный человече, великий чудотворче, преподобне отче Корнилие! К тебе с верою и любовию усердно прибегающе, умиленно просим тя, Небеснаго предстателя нашего: яви нам, смиренным и грешным, любовь твою отеческую и многомощное твое заступление, се бо грех ради наших не дерзаем, с свободою чад Божиих, просити Господа и Владыку нашего о нужных нам на потребу, но тебе, молитвенника к Нему благоприятнаго, предлагаем, верующе несомненно, яко вся благая можеши нам испросити у благости Его, аще токмо восхощеши. Испроси убо нам, угодниче Божий, у Всещедраго и Человеколюбца Бога, веру праву, благочестие непоколебимое, покаяние совершенное, жития исправление решительное, да прочее не прогневляем Господа нарушением святых Его заповедей и сподобимся прощение грехов наших от Него получити. Умоли, чудотворче святый, Царя царствующих и Господа господствующих даровати мир и благостроение стране нашей, яко да познают вси противляющиися ей, яко с нами Бог и святии угодницы Его. Сохрани, святче Божий, молитвами твоими Церковь Христову от ересей и расколов, суеверия и неверия человеческаго, да цветет в ней святое Православие во всей силе и приносит плоды спасительныя душам. Соблюди от всякаго зла и обитель, тобою созданную, и вся живущия и подвизающиися в ней по твоим уставом, да целы и невредимы пребудут от искушений врага спасения человеческаго. Призри милостивно и на предстоящия тебе и молящияся люди, иже в обитель твою приходят на поклонение, и вся прошения их во благо исполни: болящим исцеление, скорбящим утешение, бедствующим вспоможение скоро подаждь. Всем же нам здравие душевное и телесное, земли плодоносие, тихое и богоугодное житие, благую христианскую кончину и добрый ответ на Страшнем Суде Христовом у Всемилостиваго Бога исходатайствуй, яко воистинну имеяй велие к Нему дерзновение. Ей, отче! вемы, яко много может молитва твоя пред лицем Вседержителя Господа, сего ради крепко на тя уповаем и на твоя святыя молитвы зело надеемся, яко ты приведеши нас предстательством твоим в небурное пристанище спасения и наследники покажеши нас всесветлаго Царствия Христова. Не посрами же, святче отче наш, упования нашего и сподоби нас вкупе с тобою блаженства райскаго наслаждатися, да славим, хвалим и величаем великую милость к нам Человеколюбца Бога, Отца, и Сына, и Святаго Духа, и твое благое отеческое заступление, во веки веков. Аминь.

Тропарь преподобному Корнилию, Крыпецкому чудотворцу

От юности велию любовь ко Господу в себе имея, блаженне, воздержанием и послушанием житие твое украсил еси, любве и смирению люди безмолвно учил еси, деянием и словом будущая являя, яко настоящая. Ты же, преподобне отче наш Корнилие, яко имаши дерзновение многое, моли Христа Бога, да спасет души наша.

Кондак преподобному Корнилию, Крыпецкому чудотворцу

Подвигом добрым подвизался еси, богомудре, терпением и смирением ангельские лики удивил еси, и диавола мучителя посрамил еси, даром от Бога провидения обогатился еси, всем требующым твоими молитвами помощь подавал еси. Сего ради вопием ти: радуйся, Корнилие блаженне.

Молитва преподобному Корнилию, Крыпецкому чудотворцу

О святый, преблаженный и богопрославленный угодниче и чудотворче, преподобне отче наш Корнилие, скорый помощниче и усердный заступниче всех, с верою и любовию к тебе прибегающих. Ты от юности твоея мир суетный возненавидел еси, монашества и юродства путь ко спасению и к Царствию Небесному предъизбрал еси: пришед же во обитель сию святаго Саввы, в ней трудолюбно и богоугодне подвизався, горняго Сиона доблественно достигл еси. Ублажающе убо тя, праведный человече Божий, просим и молим тя, испроси нам у Создателя нашего великия и богатыя дары благости Его: земли благоплодие, воздуха благорастворение, дожди благовременны, мир во днех нашех, благочестия умножение, болящым здравие, скорбящым утешение, унывающым ободрение, сирым помощь, убогим снабдение, подвизающымся преспеяние, умирающим благую христианскую кончину и всем правоверующим вечное спасение, державу же нашу и святую обитель сию соблюди в мире и благоустроении. Ей, угодниче Божий, не посрами упования нашего, но яви нам святое твое заступление, да величаем тя немолчно, яко великаго предстателя нашего, и прославляем неизреченное человеколюбие дивнаго во святых Своих Триединаго Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков. Аминь.

Тропарь преподобному Корнилию, игумену Палеостровскому

От юности, премудре, прилежно подвизався,
от Бога наставляемь,
отечество свое оставль — град Псков,
и вселися в пустыню,
во отоце великаго езера Онега,
иноки собра мудре
и извещением Святаго Духа обитель согради
и храм созда Пресвятей Богородице
в похвалу Рождества Ей,
струями же слез твоих
безплотныя враги погрузил еси
и жития твоего целомудрием со ангельскими лики совокупися,
преподобне отче Корнилие,
с нимиже Христа Бога моли
спастися душам нашим.

Кондак преподобному Корнилию, игумену Палеостровскому

Яко Ангел во плоти, на земли показася,
пощением насажден быв, преподобне отче Корнилие,
наставник иноком многим был еси,
сего ради вопием ти:
моли Христа Бога спастися душам нашим.

Молитва преподобному Корнилию, игумену Палеостровскому

О, преподобне отче наш Корнилие, великий угодниче Божий и скорый в бедах предстателю! Не забуди, якоже обещался еси, посещати нас, чад своих; аще бо телом от нас и отшел еси, но духом с нами пребываеши. Молимся убо тебе, о, преподобне отче Корнилие, буди предстатель за ны, грешныя рабы своя, ко Господу Иисусу Христу и Пречистей Его Богоматери, Владычице нашей Богородице, да избавимся от глада, губительства, труса, потопа, огня и меча, от нашествия иноплеменных и междоусобныя брани, от напрасныя смерти и от всех врагов видимых и невидимых. О, преподобне отче Корнилие! Услыши нас, грешных рабов своих, молящихся тебе, изряднее же в час сей со слезами припадающих к тебе: не отрини нас от своего заступления: аще бо и грешнии есмы, но с верою притекаем к честному твоему гробу и с любовию облобызающе честную твою икону, умильно зовем: приими от нас, недостойных, молитву сию, яко кадило благовонное, яко жертву благоприятну, и умерщвленныя наша души злыми делы и помыслы оживи, преподобне, и просвети наша очи сердечныя, якоже и девице Агафии исцелил еси десное око, и зрети сотворил, и Борису страждущему во сне явился еси, и, от разслабления здрава соделавши, во иноческий образ привел еси его, такожде и нас, содержимых узами вражиими, имиже связа нас злое наше произволение, исторгни из глубины прегрешений наших и к пути покаяния настави, и от сети диаволи разреши милостивным своим предстательством. Аминь.

Тропарь преподобному Корнилию Переяславскому

Новоявленнаго угодника Божия почтим,
 Корнилия преподобнаго,
 крест на рамо вземшаго,
 иго Христово усердно понесшаго,
 иже на невидимыя враги мужественно подвизався
 и козни их поправ, яко добр воин,
 Владыце Христу предста и молится о душах наших.

Тропарь преподобномученика Корнилия Псково-Печерского

Псково-Печерская обитель,
издревле славная чудесы иконы Богоматерни,
многия иноки Богови воспита,
тамо и преподобный Корнилий
подвигом добрым подвизася,
чудную Богоматерь славя,
иноверныя просвещая,
иноки и многия люди спасая,
обитель же свою дивно украшая и ограждая.
Тамо и мученичества венец
по многих летех пастырства своего доблестне прият.
Темже воспоим, людие,
Христа Бога и Пречистую Его Матерь возблагодарим,
яко дарова нам преподобномученика славна
и молитвенника о душах наших достоблаженна.

Тропарь Марка, Ионы и Корнилия Псково-Печерских

Яко светильницы, явистеся всесветлии
в вертепе Царицы Богоматери,
преподобнии отцы наши Марко, Ионо и Корнилие,
вы бо, крест Христов на рамо вземше,
усердно тому последовасте
и, чистотою Богови приближившеся,
отонудуже силами чудес обогатистеся,
тем и мы любезно прибегаем к вам и умильно глаголем:
о преподобнии, молите Христа Бога
спастися душам нашим.

Кондак преподобномученика Корнилия Псково-Печерского

Светлый светильник Православия
и сугубая
Псковския земли защита был еси,
многобожие искореняя и люди к Богу наставляя.
Дом Богоматери тобою укрепися и прославися,
добродетельми же украшен, венец мученика приял еси,
поминай нас, чад твоих, и у Господа, преподобномучениче Корнилие.

Кондак Марка, Ионы и Корнилия Псково-Печерских

Христовою любовию уязвившеся, преподобнии,
и Того крест на рамо вземше,
понесли есте Божественне, вооружившеся на невидимыя враги
и непрестанный молитвы, яко копие, в руках имуще крепко,
победили есте бесовския ополчения,
тем зовем вам:
радуйтеся, преподобнии отцы наши Марко, Ионо и Корнилие,
верных удобрение.

Ин кондак преподобномученика Корнилия Псково-Печерского

Измлада, Корнилие чудный,
трудом и подвигом себе предав,
игуменом Псково-Печерстей обители поставлен был еси,
образом веры и постническаго жития всем быв,
многия люди к Богу привел еси
. За своя же великия добродетели
завистию от злых гоним,
мученически душу свою Богови предал еси.
Того ради с верою возопиим:
преподобномучениче Корнилие достославный,
моли Христа Бога спастися душам нашим.

Молитва преподобномученику Корнилию Псково-Печерскому

Святый преподобномучениче Корнилие, смиренно припадаем к раце мощей твоих и умильно молим тя: милостиво призри на скорби наша душевныя и телесныя и избаву нам подаждь; помози нам, святче Божий, от навета злых человек, от нихже и сам ты невинно на земли пострадал еси. Защити нас от насилия диавола, страстно воюющаго в немощных удесех наших; умоли Господа Бога и Пречистую Его Матерь даровати нам тихое и безгрешное житие, взаимную братскую нелицемерную любовь и мирную христианскую кончину, да чистою совестию предстанем нелицемерному страшному судилищу Христову и в Царствии Его прославим Животворящую Троицу, Отца, и Сына, и Святаго Духа, во веки веков. Аминь.

Тропарь священномученику Корнилию Сотнику

И нравом причастник, и престолом наместник апостолом быв, деяние обрел еси богодухновенне, в видения восход: сего ради слово истины исправляя, и веры ради пострадал еси даже до крове, священномучениче Корнилие, моли Христа Бога, спастися душам нашым.

Кондак священномученику Корнилию Сотнику

Во святителех благочестно пожив, и мучения путь прошед, идольския угасил еси жертвы, и поборник быв Твоему стаду богомудре. Тем же тя почитающе, тайно вопием ти: от бед избави ны присно Твоими мольбами, Отче наш Корнилие.

Ин кондак священномученику Корнилию Сотнику

Нача́ток святы́й тя́ Це́рковь от язы́к прия́т,
просвеща́ющаго сию́ доброде́тельными твои́ми дея́нми,

священнотаи́нниче богому́дре Корни́лие.

Молитва священномученику Корнилию Сотнику

О, великий Христов угодниче, отче наш Корнилие! На Небеси Престолу Божию предстояй, триипостасныя Его славы наслаждаяйся, телом же и ликом святым на земли в Божественных храмех почиваяй и данною ти свыше благодатию различная чудеса источаяй. Призри милостивным твоим оком на предстоящия люди, честней твоей иконе умильно молящияся и просящия от тебе целебныя помощи и заступления, простри ко Господу Богу нашему теплыя твоя молитвы и испроси душам нашим оставление согрешений. Се бо мы, за беззакония наша не смеюще возвести очеса наша к высоте Небесней, ниже вознести глас молебный к Его в Божестве неприступней славе, сердцем сокрушенным и духом смиренным тебе ходатая милостива ко Владыце и молитвенника за ны грешныя призываем, яко ты приял еси благодать от Него недуги отгоняти и страсти исцеляти. Тебе убо просим, не презри нас, недостойных, молящихся тебе и твоей помощи требующих. Буди нам в печалех утешитель, в недузех страждущим врач, напаствуемым скорый покровитель, в скорбех готовейший предстатель и исцелитель. Исходатайствуй всем нам, яже ко спасению полезная, яко да твоими Господу Богу молитвами получивше благодать и милость, прославим всех благих Источника и Дароподателя Бога, Единаго в Троице Святей славимаго Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.