NULL

Именины Ксения

Имя Ксения почитается в православии 7 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Ксения вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой её рождения.
Полное имя:

Ксения, Ксюша

Церковное имя:

Ксения

Ближайшие именины Ксения - 31 января
Ксения Киликийская

Мученица Ксения († до 400) за веру во Христа была сожжена заживо в Киликии. Время подвига мученицы точно не известно.Примечание Память 18/31 января (греч.). Не включена в современный Месяцеслов Русской Православной Церкви.

Читать далее

Что подарить Ксении на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для Ксении на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Ксении

Тропарь преподобной Ксении

В тебе, мати, известно спасеся, еже по образу:
приимши бо крест, последовала еси Христу
и, деющи, учила еси презирати убо плоть, преходит бо,
прилежати же о души, вещи безсмертней.

Темже и со Ангелы срадуется, преподобная Ксение, дух твой.

Ин кондак преподобной Ксении Миласской

Иже во святых святая
Христа Преблагаго всем сердцем возлюбила еси, Богомудрая Ксение славная,
того ради омерзила еси мирскую сладость.
Крест же Его вземши честный,
возлюби пети присно: аллилуйя.

Кондак преподобной Ксении

Твою страннонравную, Ксение, память совершающе,
любовию почитающии тя, поем Христа,
во всех тебе подающаго крепость исцелений,

Емуже всегда молися о всех нас.

Тропарь блаженной Ксении Петербургской

Нищету Христову возлюбивши,
безсмертныя трапезы ныне наслаждаешися,
безумием мнимым безумие мира обличивши,
смирением крестным силу Божию восприяла еси,
сего ради дар чудодейственныя помощи стяжавшая,
Ксение блаженная, моли Христа Бога

избавитися нам от всякаго зла покаянием.

Ин тропарь блаженной Ксении Петербургской

Тебе, о, страннице, яви нам Христос Господь молитвенницу теплую за род наш, в житии бо твоем страдания и скорби восприявши, Богу же и человеком любовию послуживши, дерзновение велие стяжала еси. Темже к тебе в напастех и скорбех усердно прибегаем, из глубины сердец наших взывающе: упования нашего не посрами, Ксение блаженная.

Ин тропарь блаженной Ксении Петербургской

Суеты земнаго мира отвергшися, крест жития бездомнаго во странничестве прияла еси, скорбей, лишений, людскаго осмеяния не убоялася еси, любовь же Христову познала еси, еюже ныне на Небеси услаждаешися, Ксение блаженная Богомудрая, молися о спасении душ наших.

Кондак блаженной Ксении Петербургской

Днесь светло ликует град святаго Петра,
яко множество скорбящих обретают утешение,
на твоя молитвы надеющеся,
Ксение всеблаженная,

ты бо еси граду сему похвала и утверждение.

Молитва блаженной Ксении Петербургской

О, святая всеблаженная мати Ксение! Под кровом Всевышнего жившая, ведомая и укрепляемая Богоматерью, голод и жажду, холод и зной, поношения и гонения претерпевшая, дар прозорливости и чудотворения от Бога получила еси и под сенью Всемогущаго по­коишися. Ныне Святая Церковь, яко благоуханный цвет, прославляет тя. Предстояще на месте твоего погребения, пред образом твоим святым, яко живей ти, сущей с нами, молимся ти: приими прошения наша и принеси их ко Престолу Милосерднаго Отца Небеснаго, яко дерзновение к Нему имущая. Испроси притекающим к тебе вечное спасение, на благая дела и начинания наша щедрое благословение, от всяких бед и скорбей избавление. Предстани святыми твоими мо­литвами пред Всемилостивым Спасителем нашим о нас, недостойных и грешных. Помози, святая блаженная мати Ксение, младенцы светом святаго крещения озарити и печатью дара Духа Святаго запечатлети, отроки и отроковицы в вере, честности, богобоязненности воспитати и успехи в учении им даровати; болящия и недугующия исцели, семейным любовь и согласие ниспосли; мона­шествующих подвигом добрым подвизатися удостой и от поношений огради, пастыри в крепости Духа Святаго утверди, народ и страну нашу в мире и безмятежии сохрани, о лишенных в предсмертный час причащения Святых Христовых Таин умоли. Ты наша надежда и упование, скорое услышание и избавление, тебе благодарение воссылаем и с тобою славим Отца, и Сына, и Святаго Духа ныне и присно и во веки веков. Аминь.