Именины Лука

Имя Лука почитается в православии 14 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела вашего знакомого Лука, надо найти день памяти святого, следующий за датой её рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Лука

Меню страницы
Ближайшие именины Лука - 20 августа
Лука Валаамский

В течение своей многовековой истории Валаамская обитель, находившаяся близ границы владений Великого Новгорода со Швецией, неоднократно разорялась шведами. При короле Густаве Ваза (1523–1560 гг.) в Швеции была проведена Реформация. Во времена правления его сына Иоанна III военный отряд из новообр

Читать далее
Даты именин Лука в 2020 году по православному календарю img title

Святые с именем Лука в 2020 году почитаются 14 раза. Одна из этих дат - День Ангела человека, носяцего имя Лука.

Ближайшие именины

Январь

Февраль

Март

Май

Июнь

Август

Сентябрь

Октябрь

Ноябрь

Декабрь

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Мужские имена
Женские имена
Поиск по имени

Молитвы к Лука

Тропарь апостола и евангелиста Луки

Апо́стольских дея́ний сказа́теля
и Ева́нгелия Христо́ва све́тла списа́теля,
Луку́ препе́таго,
сла́вна су́ща Христо́ве Це́ркви,
пе́сньми свяще́нными свята́го апо́стола похва́лим,
я́ко врача́ су́ща,
челове́ческия не́мощи,
естества́ неду́ги и я́зи душ исцеля́юща

и моля́щася непреста́нно за ду́ши на́ша.

Кондак апостола и евангелиста Луки

И́стиннаго благоче́стия пропове́дника
и та́ин неизрече́нных ри́тора,
звезду́ церко́вную, Луку́ боже́ственнаго восхва́лим:
Сло́во бо его́ избра́, с Па́влом му́дрым язы́ков учи́теля,

Еди́н ве́дый серде́чная.

Величание святому апостолу и Евангелисту Луке

Величаем тя, апостоле Христов и Евангелисте Луко, и чтим болезни и труды твоя, имиже трудился еси во благовестии Христове.

Молитва святому апостолу и евангелисту Луке

О, святый Луко, Богом избранный и Материю Божиею благословенный, проповедниче по всей вселенней Евангелия Христова, мучениче и Апостоле, помощниче всем молитвенно призывающим тя, помози и нам, непотребным рабом Господним, яко мы по многим прегрешениям нашим обретаемся во тьме и сени смертней, отдалече от Бога отстоя. Чрез то стыдом посрамленные не имамы дерзновения Господа молити о прощении, призываем тя, великий светильниче Божий, яко пребывающаго в непреходящем Его свете, моли о нас Господа, да помилует нас. Умоли Господа, святый Луко, да обновит в нас страх Господень, онже любы привлекает, а грех отгоняет. Яко мы тако навыкли грешити по всях день и час, и во сне, яко не вемы слов Господа: бдите, яко не знаете часа, егда хочу приити, Он же может на всяк час призвати нас из сего привременного живота в вечный. Пробуди в нас, святый Луко, страх и премудрость, о нихже святый царь и псалмопевец Давид рече. Да твоими молитвами получим покаяния слезы, имиже вси наши души от греха очистятся. Яко мы в духовной слепоте и дебелости суще не можем плакатися своего мертвеца, сиречь самих себе, многи же слезы, потоки слез потребно да пролием за множество содеянных грехов. Помози нам, неразумным, да уразумеем Писание, еже ты сам списал еси, яко истинным разумом уразумеем истинная словеса, да бежим от греха, яко от огня, и вси силы приложим, да приблизит ны Бог. Да уразумеем, яко грех есть смерть, Бог же живот. Помози нам, святый Луко, да то уразумевше, очистимся от греха и прейдем из смерти в живот. Да будет нам Бог вся во всем. И ныне и во веки да пребудем близ Него. Дабы и нам, яко ти с Клеопою, егда путешествовали во Еммаус, сердце и душа трепетны быша от присутствия Его. Отнюдуже да снидет на ны мир небесный, к Царствию Небесному ны руководящий и радостны ны творящий, да возможем стрелы лукаваго, на всяк час в нас испущаемы, отгнати. С тем же получим и любы Божия, да руководит нас к вечному Отечеству, идеже вси силы небесные, вси святии, Мати Божия пред ними, Еяже благой лик в иконе тобою написанной, увековечен еси. Очи сердец наших да непрестанно взирают на ту лепоту и ею наслаждаются, да царит в нас Царство Небесное, в кое чаем молитвами твоими, святый Луко, преселитися, егда нас Господь призовет, да тамо вечно славим Бога во Святей Троице: Безначальнаго Отца, Единороднаго Сына и Пресвятаго Духа, во все бесконечные веки. Аминь.

Тропарь святителю Парфению и преподобному Луке

Боже отец наших,
творяй присно с нами по Твоей кротости,
не отстави милость Твою от нас,
но молитвами их
в мире управи живот наш.

Кондак святителю Парфению и преподобному Луке

Избравый Тя Бог прежде создания во Свое благоугодие,
имиже ведяше судьбами, присно от утробы освящает
и Своего раба показа тя, исправляя твоя стопы, Луко, яко Человеколюбец.

Ему ныне, радуяся, предстоиши.