NULL

Именины Марфа

Имя Марфа почитается в православии 12 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Марфа вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой её рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Марфа

Ближайшие именины Марфа - 05 февраля
Марфа (Тестова)

Преподобномученица Марфа родилась в 1883 году в деревне Арга Темниковского уезда Тамбовской губернии в семье крестьянина Тимофея Тестова. В 1914 году она поступила в Серафимо-Дивеевский монастырь Нижегородской губернии, где подвизалась ее родная сестра Пелагия.После разорения при безбожных

Читать далее

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Марфа

Тропарь праведных Марфы и Марии

Праведнаго Лазаря Боголюбивыя сестры,
Марфо и Марие преславныя,
чистым сердцем Христа в житии вашем возлюбили есте,
мироносиц вземше чин,
и Его, яко Сына Божия, безбоязненно исповедали есте,
сего ради ныне во обителех Отца Небеснаго
со Ангелы и всеми святыми славно царствуете.
Умолите, Егоже возлюбили есте,
и нам, грешным, в вере и любви Христовой утвердитися
и Царствия Небеснаго сподобитися.

Кондак Недели жен-мироносиц

Радоватися мироносицам повелел еси,
плач праматере Евы утолил еси
Воскресением Твоим, Христе Боже,
апостолом же Твоим проповедати повелел еси:

Спас воскресе от гроба.

Молитва святым Марфе и Марии

О, святыя и всехвальныя ученицы Христовы, Боголюбивыя Марфо и Марие! Умолите возлюбленнаго вами и вас возлюбившаго Сладчайшаго Иисуса, Егоже вы исповедали есте, Христа, Сына Божия, да даст и нам, грешным, грехов оставление, в вере правой нелицемерное и твердое стояние. Вселите в сердца наша дух страха Божия, смиреннаго на Бога упования, терпения и к ближним милосердия. Избавите нас молитвами вашими от искушений житейских, бед и напастей, да, тихое и мирное житие поживше зде, с помыслы непорочными и сердцем чистым, с дерзновением веры и упования предстанем на оный Страшный Суд и, добрый ответ на нем воздавше, радости вечныя в Царствии Небеснем сподобимся. Аминь.

Молитва иная, единыя жены молящияся, наипаче в келии наедине чтомая

О, блаженныя и святыя жены, верою и любовию Христу Богу последовавшия и во обители Отца Небеснаго вселившияся! К вам ныне аз, грешная, прибегаю и смиренно молю: научите мя и помозите ми ходити пред Богом путьми вашими непреткновенно и вечную купно с вами жизнь наследовати. О, Марфо праведная, твердым исповеданием веры твоей Христу угодившая, укрепи слабую веру мою. О службе Господу и братиям нелицемерне и всеусердне прилежавшая, помози и мне служение мое безропотне и вседушевне проходити. Сестру твою иногда, в скорби сущу, ко Христу воззвала еси, отай рекши: Учитель пришел есть и глашает тя. Ныне убо предстани мне в трудный час испытания веры и любве моей и в глубине сердца возвести ми, яко Господь Иисус незримо грядет, да путем испытаний привлечет мя к Себе! Испроси мне, о, мати святая, у Господа нашего силу и крепость, да, воставши скоро притеку к Нему, поклонюся Ему и в смиренней любви Его мир и спасение души обрящу. И ты, о, Боголюбивая Марие, у ногу Иисусову единое на потребу обретшая, помолися Ему благую часть спасаемых и мне, грешней, улучити. Миро благовонное в дар благодарения Христу Жизнодавцу принесшая, умоли ныне Его и души моей подати миро молитвы и покаяния слезы, чистоты и добрых дел благоухание, тако да во обновленное всеми сими сердце мое Господь приидет и обитель Себе сотворит. К вам, о, святыя праведныя жены, Марфо и Марие, припадаю и смиренно молю: не оставите мя в дни тяжких испытаний, да не соблазнюся тленными и красными мира сего, наипаче же в час горький разлучения души моей с телом предстаните мне и общаго Владыку нашего умолите, да призрит на мя в оскудении сил моих милостивым оком и, простив вся прегрешения моя, возставит мя к жизни нескончаемей в блаженных обителях Отца Небеснаго. Аминь.