NULL

Именины Мартирий

Имя Мартирий почитается в православии 7 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Мартирий вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой его рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Мартирий

Ближайшие именины Мартирий - 07 ноября
Мартирий Печерский, затворник

В «Полном христианском месяцеслове» (Киев, 1875 г.) под 25-м числом октября сказано: «Преподобного Мартирия диакона и преподобного Мартирия, затворника Печерского». Но и о втором преподобном Мартирии не сохранилось никаких сведений. Оба стяжали нетление и покоятся в Феодосиевых пещерах в Киеве. П

Читать далее

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Мартирий

Тропарь преподобному Мартирию Зеленецкому

От ю́ности, Богоблаже́нне, Христа́ возлюби́в,
оте́чество оста́вил еси́
и, всех мирски́х мяте́жей уклони́вся,
в ти́хое приста́нище пречестны́я оби́тели Богома́терни дости́гл еси́;
отню́дуже уве́дев непрохо́дную пусты́ню,
крестови́дною заре́ю пока́занную,
жела́тельне ю́ обре́л еси́,
и, в ней всели́вся,
и́ночествующих собра́л еси́,
и сих уче́ньми свои́ми, я́ко ле́ствицею восхо́дною на Не́бо,
трудолю́бно тща́лся еси́ возводи́ти к Бо́гу,
Ему́же моли́ся, Богому́дре Марти́рие,

дарова́ти душа́м на́шим ве́лию ми́лость.

Кондак преподобному Мартирию Зеленецкому

Оте́чества, преподо́бне, и всего́ мирска́го мяте́жа уклони́тися возжеле́л еси́,
и, в пусты́ню всели́вся,
та́мо во блаже́ннем безмо́лвии жесто́кое житие́ показа́л еси́,
и ча́да послуша́ния и смире́ния в нем возрасти́л еси́.
Сего́ ра́ди, дерзнове́ние стяжа́в ко Святе́й Тро́ице,
е́же моли́тися, Богоблаже́нне, о нас, ча́дех свои́х, и́хже собра́л еси́,
и о всех правове́рных, да зове́м ти:

ра́дуйся, о́тче Марти́рие, безмо́лвия пусты́ннаго люби́тель.

Молитва преподобному Мартирию Зеленецкому

О, па́стырю до́брый, наста́вниче наш, преподо́бне о́тче Марти́рие! Услы́ши е́же к тебе́ ны́не приноси́мое моле́ние на́ше. Ве́мы бо, я́ко ду́хом с на́ми пребыва́еши. Ты у́бо, преподо́бне, я́ко име́я дерзнове́ние ко Влады́це, Иису́су Христу́, Бо́гу на́шему, и ко Пречестне́й Богома́тери, бу́ди хода́тай и моли́твенник те́плый о оби́тели сей, ю́же возгради́л еси́, и о нас, недосто́йных рабе́х, живу́щих в ней, ея́же ты просвети́тель сый и нача́льник, богосо́бранному твоему́ бра́тству помо́мощник и засту́пник, я́ко да твои́м предста́тельством и моли́твами невреди́мы на ме́сте сем пребу́дем; от бесо́в же и злых челове́к ненаве́тованны и от всех бед и напа́стей свобо́дни сохрани́мся. Всем же отвсю́ду приходя́щим во святу́ю оби́тель твою́ и моля́щимся тебе́ с ве́рою и покланя́ющимся ра́це моще́й твои́х, о е́же изба́витися от вся́кия ско́рби, боле́зни и напа́сти, ми́лостивне поспеши́, дарова́ти же правосла́вным мир, тишину́, благоде́нствие и изоби́лие плодо́в земны́х; и о всех нас те́плый предста́тель ко Го́споду и помо́щник душа́м на́шим бу́ди, е́же отпусти́тися согреше́ниям на́шим и моли́твами твои́ми, свя́те, изба́витися нам ве́чнаго муче́ния и сподо́битися ца́рствия со все́ми святы́ми, да сла́ву, благодаре́ние и поклоне́ние возсыла́ем еди́ному Бо́гу, в Тро́ице сла́вимому, Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Тропарь мученикам Маркиану и Мартирию

Мученик двоица единонравная, Маркиан с Мартирием славным, Ариево нечестие разрушиша и Соприсносущна Сына Отцу и Духови веровати научиша, Павлу повинующеся, истинных повелений учителю, темже, мечем убиени, умроша; и присно со Христом живуще, о нас Того молят спасти души наша.

Кондак мученикам Маркиану и Мартирию

Подвигшеся добре от младенства, Маркиане с мудрым Мартирием, отступника Ария низложисте, невредно сохраните Православную веру Павлу последующе, мудрому учителю. Темже с ним обретосте живот, яко Троицы поборницы изряднейшии.

Тропарь преподобному Мартирию, диакону Печерскому, в Дальних пещерах почивающему

Служивый в чину диаконства Господеви добре, честный иеродиаконе Мартирие, и тамо яко слуга Господень обретыйся, идеже и Господь твой, молися Ему и о нас, да подаст нам велию милость.

Кондак преподобному Мартирию, диакону Печерскому, в Дальних пещерах почивающему

Диаконе честный, иночествующим похвало и преподобным сопричастниче, всеблаженне Мартирие, молися Господеви непрестанно о всех нас.