NULL

Именины Мелетий

Имя Мелетий почитается в православии 11 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела вашего знакомого Мелетий, надо найти день памяти святого, следующий за датой его рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Мелетий

Ближайшие именины Мелетий - 14 сентября
Мелетий Новый

Житие преподобного отца нашего Мелетия, подвизавшегося на горе МиупольскойСей божественный муж происходил из земли Каппадокийской, из селения Муталаски, произрастившего и великого Савву, того Савву, который сре

Читать далее

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Мелетий

Тропарь святителю Мелетию, архиепископу Харьковскому

Мира сего временная, яко преходящая уразумел еси,
 от юности постни­ческое и многотрудное житие возлюбил еси, всеблаженне,
 иерархов славо и преподобных похвале,
 Предвечнаго Слова усердный благовестниче,
 сирых и неимущих крове и прибежище.
 Темже в молитвах пребывая, Христу утреневати прилежал еси
 и, Сего взыскуя, венец неувядаемый со всеми святыми стяжал еси,
 отче наш, святителю Мелетие,
 моли Христа Бога спастися душам нашим.

Молитва святителю Мелетию, архиепископу Харьковскому и Ахтырскому

О, богомудре святителю Христов, отче наш Мелетие! Призри на нас, чад твоих, к стопам твоим припадав ющих и всесильнаго твоего заступления пред Господом слезно просящих. Беззакония бо наша отяготеша на нас, скорби и болезни обуяша на ны, и греховныя обычаи наша отдалиша от Господа сердца наша, и прельщениям вражиим, ко аду преисподнему нас влекущим, работати совратиша ны. Ты же, пастырю наш благосердный, в житии твоем ни единаго скорбяща и милости твоея просяща, николиже презрел еси. Вознеси моление о нас грешных ко Господу, да умолен быв Материю Своею, преложит гнев Свой, по грехом нашим праведно на нас движимый, на милование наше и подаст душам нашим крепость и телесем нашим потребное здравие, болезнем и немощем нашим исцеление и от скорбей и печалей избавление. Церковь Святую от наветов вражиих тверду и непоколебиму в мире соблюди, всякое епископство Православных и весь причт церковный в единомыслии веры утверди. Иночествующих братии наших, в посте и честнем жительстве подвизающихся, благодатию смирения и терпения снабди. Верным же чадам Церкви Христовой разум чист и свободен от страстей умоли, да не в гордости и самочинии сердца своя ожесточают, но в послушании сыновнем пастырем Церкви, якоже Самому Господу, себе смиренно вверяют, и кийждо их попечению о душе своей пламенно прилежит. Стране нашей испроси у Господа вся благая и ко спасению потребная, да от всех врагов, мыслящих нам злая, избавит нас и, по велицей Своей милости, всю жизнь нашу незыблемым миром оградит. Ей, святителю милостивый! Не лиши нас помощи твоея небесныя, но предстательством твоим вся ны во пристанище спасения приведи, и всесветлаго Царствия Христова наследники нас покажи, да поем и славим неизреченныя щедроты Человеколюбца Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, и твое святое отеческое заступление, во веки веков. Аминь!

Тропарь святителю Мелетию, архиепископу Антиохийскому

Правило веры и образ кротости,
воздержания учителя
яви тя стаду твоему,
яже вещей истина,
сего ради стяжал еси смирением высокая,
нищетою богатая.
Отче Мелетие,
моли Христа Бога
спастися душам нашим.

Кондак святителю Мелетию, архиепископу Антиохийскому

Духовнаго твоего дерзновения убоявся,
отступник бегает Македонии,
молитвенное же служение совершающе, твои раби,
любовию притекаем,
Ангелом собеседниче, Мелетие,
огненный мечу Христа Бога нашего,
вся безбожныя закалаяй:
воспеваем тя, светильника, просветившаго вся.