NULL

Именины Михей

Имя Михей почитается в православии 5 раз в 2021 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Михей вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой его рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Михей

Ближайшие именины Михей - 19 мая
Михей Радонежский

Краткое житие преподобного Михея РадонежскогоУченик и келейник Сергия Радонежского († 1392; память 5/18июля и 25 сентября/8 октября). Под руководством великого старца, подвизаясь в простоте сердца, преподобный Михей достиг такой высокой степени духовной чистот

Читать далее

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Михей

Тропарь преподобного Михея Радонежского, ученика преподобного Сергия Радонежского

Иго Господне на рамо взем,
последовал еси Христови со учителем своим преподобным Сергием,
с нимже и сподобился еси видети Пресвятую Богородицу.
И слышал еси пресладкий глас Ея,
яко обещася неотступна быти места сего,
но, о, преподобне Михее,
молися о чтущих святую память твою.

Кондак преподобного Михея Радонежского, ученика преподобного Сергия Радонежского

Приидите, монашествующих собори и постников лицы,
сошедшеся, похвалим блаженнаго Михея,
спостника преподобнаго Сергия,
с нимже предстоит Святей Троице
и молится спастися душам нашим.

Молитва преподобному Михею Радонежскому

О, преблаженне и Богомудре отче Михее! Ты истиннаго Пастыря Христа заповеди исполняя, всяко веселие, еже в мире, возненавидел еси и житие твое в слезах препровождал еси, телесныя страсти до конца умерщвляя и во всем последуя житию учителя твоего преподобнаго Сергия, с нимже и сподобился еси видети Небесную Царицу, Пресвятую Богородицу, посещающую вас и благодатне обещавающую, яко неотступна будет от места сего. О таковей, данней тебе благодати, ведуще мы, яко и ныне купно с Богоносным аввою твоим во обителях света обитаеши и Господу предстоиши, смиренно молим тя, к честней раце твоей припадающе: не престани вкупе с ним моляся о нас ко Господу нашему Иисусу Христу и Пречистей Его Матери, о еже сохранити страну нашу в мире и благопребывании, победу на враги даровати, всем же нам во благочестии и чистоте и взаимной любви тихое и безмолвное житие устроити, от глада, губительства, огня, меча, междоусобныя брани и от всякия беды и нужды нас избавити, да, спасени душею же и телом, единодушно славим в Троице славимаго Бога, Отца, и Сына, и Святаго Духа, ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.