NULL

Именины Нектарий

Имя Нектарий почитается в православии 11 раз в 2021 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Нектарий вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой его рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Нектарий

Ближайшие именины Нектарий - 23 сентября

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Нектарий

Тропарь преподобным Ионе и Нектарию, Казанским чудотворцам

Подвигшася к Богу добре, блаженнии земная остависта и небесная восприяста. Монаха два, един единаго родивый, в граде новопросвещеннем пастырю дивному верно послуживша. И по смерти его веру к нему держаста не сумненну, храмину каменну над гробом соградиста: в той же и сам близ него погребошася, и многим нетлением от Бога почтени бывше. Преподобнии Ионо и Нектарие со святителем Гурием, молите Христа Жизнодавца, да спасет души наша.

Кондак преподобным Ионе и Нектарию, Казанским чудотворцам

Преподобных отец двоица единонравная, богомудренно преселистася во град Казань, и яко луча возсияста в новом Отечестве, зарями сияя солнца, блаженнии, пречуднаго Гурия, земли Казанския просветителя, тем же вы почитаем, Ионо и Нектарие, чудотворцы преславнии и преподобных украшение.

Молитва преподобным Ионе и Нектарию, Казанским чудотворцам

О, преподобнии отцы наша Ионо и Нектарие! Услышите ныне нас, к вам усердно молящихся и предающих зде, на земли, к раце честных мощей ваших. Вы же духом на Небесех Пресвятей Троице предстоя со святителем Гурием, молитеся о нас грешных, да избавимся от всяких болезней и объстояний, и благочестно поживем в настоящем житии, да явимся святаго вашего жития подражатели. Умолите Христа Бога даровати нам оставление грехов наших, елико согрешихом от юности нашея делом, словом, помышлением; да своею благодатию водворит Господь среди нас единодушие и любовь. Оградите неусыпными молитвами вашими град Казань, в нем же добродетельно поживше, Богу угодили есте, от всех навет вражеских; а вся люди в нем живущия от бед и скорбей: яко да не востанут чада на родителей своя и не погубят их междоусобныя распри, и да не оскудеют в богохранимом граде сем ревнители иноческаго благочестия. Испросите же нам у Господа вечнаго спасения, яко да вашим теплым предстательством спасаеми, славу возсылати сподобимся в Троице славимому Богу нашему – Отцу и Сыну, и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Тропарь преподобному Нектарию Печерскому, в Ближних пещерах

В тебе́, о́тче, изве́стно спасе́ся, е́же по о́бразу:
прии́м бо крест, после́довал еси́ Христу́,
и де́я учи́л еси́ презира́ти у́бо плоть, прехо́дит бо,
прилежа́ти же о души́, ве́щи безсме́ртней.

Те́мже и со а́нгелы сра́дуется, преподо́бне Некта́рие, дух твой.

Кондак преподобному Нектарию Печерскому, в Ближних пещерах

Чистото́ю душе́вною Боже́ственно вооружи́вся,
и непреста́нныя моли́твы,
я́ко копие́ вручи́в, кре́пко
пробо́л еси́ бесо́вская ополче́ния,
Некта́рие о́тче наш,

моли́ непреста́нно о всех нас.

Тропарь святителю Нектарию Эгинскому, митрополиту Пентапольскому

Преподо́бнически пожи́в, я́ко му́дрый иера́рх,
просла́вил еси́ Го́спода
доброде́тельным житие́м, Некта́рие преподо́бне.
Те́мже, Уте́шителя просла́влен си́лою,
Боже́ственными мощми́ твои́ми,
де́моны отго́ниши и боля́щия исцеля́еши,

ве́рою приходя́щия ти.

Ин тропарь святителю Нектарию Эгинскому, митрополиту Пентапольскому

Силиврии о́трасль и Эги́ны храни́теля, в после́дняя ле́та я́вльшагося, доброде́тели дру́га и́скренняго, Некта́рия почти́м ве́рнии, я́ко боже́ственнаго служи́теля Христо́ва: то́чит бо цельбы́ многоразли́чныя благоче́стно вопию́щим: сла́ва просла́вльшему тя Христу́, сла́ва да́вшему ти чуде́с благода́ть, сла́ва де́йствующему тобо́ю всем исцеле́ния.

Кондак святителю Нектарию Эгинскому, митрополиту Пентапольскому

Боже́ственный гро́м, труба́ духо́вная, ве́ры насади́телю и отсека́телю ересе́й, Тро́ицы уго́дниче, вели́кий святи́телю Некта́рие, со А́нгелы предстоя́ при́сно, моли́ непреста́нно о все́х на́с.

Молитва святителю Нектарию Эгинскому, митрополиту Пентапольскому

О, мироточи́вая главо́, святи́телю Некта́рие, архиере́ю Бо́жий! Во времена́ вели́каго отступле́ния, не́честию мир плени́вшу, благоче́стием просия́л еси́ и главу́ прего́рдаго Денни́цы, уязвля́ющаго нас, сокруши́л еси́. Сего́ ра́ди дарова́ ти Христо́с врачева́ти я́звы неисце́льны, за беззако́ния на́ша нас порази́вшия. Ве́руем: возлюби́ тя Бог пра́веднаго, да тебе́ ра́ди нас, гре́шных, поми́лует, от кля́твы разреши́т, от неду́г изба́вит, и по всей вселе́нней стра́шно и сла́вно бу́дет и́мя Его́, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва вторая святителю Нектарию Эгинскому, митрополиту Пентапольскому

О, святи́телю Некта́рие, о́тче Богому́дрый! Приими́, блюсти́телю ве́ры правосла́вныя, испове́дание усте́н люде́й христоимени́тых, со́бранных днесь в хра́ме благода́тию Бо́жиею, в тебе́ живу́щею. Весть бо дости́же до преде́л Росси́йских, я́ко ты, ве́лий во святы́х уго́дниче Христо́в, во всех конце́х вселе́нныя призыва́ющим и́мя твое́ явля́ешися и от ра́ковыя боле́зни исцеле́ние да́руеши. Слы́шахом об иере́е, тебе́ тезоимени́том и храм во и́мя твое́ созида́вшем со скорбьми́ ве́лиими. Ра́ковою у́бо я́звою грудно́ю пораже́н бе, кро́ви на всяк день точа́щейся, и стражда́ше лю́те, де́ла же своего́ свята́го не оставля́ше. Внеза́пу ты, святи́телю многоми́лостиво, с Небесе́ сшед, ему́ во хра́ме предста́л еси́ в ви́димом о́бразе. Он же непщу́я тя собра́та еди́на от сме́ртных бы́ти, проша́ше моли́тв твои́х и рече́: «Боля́й есмь вельми́, оба́че хощу́ святы́й олта́рь назда́ти, да поне́ еди́ножды святу́ю Литурги́ю вку́пе с прихожа́ны совершу́; после́жде и умре́ти гото́в есмь, смерть бо мя не страши́т». Ты же, о́тче, безпло́тен сый, слеза́ми лице́ свое́ ороша́ше! и объе́м страда́льца, лобыза́ше и глаго́ля: «Не тужи́, ча́до мое́, я́ко, боле́знию испы́тан, здрав бу́деши. Вси у́бо о чудеси́ сем ве́дати и́мут». Он же, исцеле́н быв, а́бие разуме́, с кем бесе́доваше, тебе́ неви́диму бы́вшу. О, вели́кий уго́дниче Христо́в Некта́рие! Храм о́ный сверше́н есть ны́не, и чудеса́ твои́ а́ки мо́ре преизлива́ющееся умно́жишася! Мы же позна́хом, я́ко моли́тве пра́ведника до́лжно поспешеству́емой бы́ти усе́рдием на́шим к слу́жбе Бо́жией и реши́мостью за Христа́ умира́ти, да здра́ви обря́щемся. Мо́лят тя, о́тче пра́ведный, боля́щая ча́да твоя́: да соверша́ется с на́ми во́ля Бо́жия, блага́я, уго́дная и соверше́нная, не хотя́щи сме́рти гре́шнику, но е́же обрати́тися и жи́ву бы́ти ему́. Ты же, провозве́стниче во́ли Бо́жией, исцели́ ны благода́тным явле́нием свои́м, да вели́к бу́дет Бог на Небеси́ и на земли́ во ве́ки веко́в! Ами́нь.