NULL

Именины Савватий

Имя Савватий почитается в православии 3 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Савватий вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой его рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Савватий

Ближайшие именины Савватий - 03 июня
Савватий Соловецкий

Краткое житие преподобного Савватия СоловецкогоПреподобный Савватий был иноком Кирилло-Белозерского монастыря. Смирение, кроткая любовь к братии и строгая жизнь снискали ему уважение не только у монахов, но и у мирян. Тяготясь таким вниманием, преподобный Савв

Читать далее
Даты именин Савватий в 2020 году по православному календарю img title

Святые с именем Савватий в 2020 году почитаются 3 раза. Одна из этих дат - День Ангела человека, носяцего имя Савватий.

Ближайшие именины

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Савватий

Тропарь преподобным Зосиме и Савватию Соловецким

Постническое и равноангельское житие ваше,
преподобнии отцы Зосимо и Савватие,
вселенней познаны сотвори вас чудодеянии различными богоноснии,
просвещайте верою призывающия вы
и чтущия честную память вашу.

Тропарь на перенесение мощей преподобных Зосимы и Савватия Соловецких

Яко светильницы явистеся всесветлии
во отоце окияна моря,
преподобнии отцы Зосимо и Савватие,
вы бо, крест Христов на рамо вземше,
усердно Тому последовасте
и, чистотою Богови приближившеся,
отонуду силами чудес обогатистеся.
Темже и мы любезно притекаем к ракам честных мощей ваших и умильно глаголем:
о, преподобнии, молите Христа Бога спастися душам нашим.

Тропарь преподобному Савватию Соловецкому

Удалився мира и водворися в пустыни,
добрым подвигом подвизався, злостраданием, и вниманием, и молитвами.
Отнудуже и по смерти источаеши исцеления, Савватие отче наш,
моли Христа Бога спастися душам нашим.

Ин тропарь преподобному Савватию Соловецкому

От юности своея, преподобне, весь себе Господеви предложив.
И земная вся оставль Христовым стопам тепле последовал еси. И безплотным сожитель явися и всем преподобным сообщник, преблаженне Савватие.
Тем молимтися, отче, молися о нас непрестанно Христу Богу, яко да милостив будет нам в День судный.

Кондак преподобным Зосиме и Савватию Соловецким

Христовою любовию уязвившеся, преподобнии,
и Того крест, на рамо вземше, понесли есте,
божественне вооружившеся на невидимыя враги
и непрестанныя молитвы, яко копие в руках, имуще,
крепко победили есте бесовская ополчения;
благодать Господню приемше целити недуги душ и телес
притекающих к ракам честных мощей ваших,
чудес лучи испущаете всюду.
Тем зовем вам:
радуйтеся, преподобнии отцы Зосимо и Савватие,
монахов удобрение.

Кондак преподобному Савватию Соловецкому

Житейския молвы отбег и вселися в морский остров, премудре.
И крест Господень на рамо взем, Христови последовал еси в молитвах и во бдениих, и в пощениих, злостраданием плоть свою изнуряя.
Тем бысть иноком удобрение.
Иже любовию память твою празднующим, преподобне Савватие,
моли непрестанно о всех нас.

Ин кондак преподобному Савватию Соловецкому

Я́ко звезда́ всесве́тлая,
доброде́тельми сия́ющи, чуде́с лучи́ испуща́ющи,
обою́ду богатя́ приходя́щих,
ду́ши исцеля́еши и телеса́,
благода́ть име́я, Савва́тие,

прославля́ет бо Своя́ Си Вели́кий Дарода́тель.

Молитва преподобным Зосиме и Савватию Соловецким

О, Преподобнии и Богоноснии отцы наши Зосимо и Савватие, земнии ангели и небеснии человецы, ближнии друзи Христовы и угодницы Божии, обители вашея славо и украшение, всея же северныя страны, паче и всего православнаго отечетва нашего необоримая стено и великое заступление! Се мы, недостойнии и многогрешнии, с благоговейною любовию ко святым мощем вашим припадающе, духом сокрушенным и смиренным прилежно молим вас: молите непрестанно благосердаго Владыку и Господа нашего Иисуса Христа, яко дерзновение велие к Тому имущии, да не отступит от нас Его вседействующая благодать, покров же и заступление Пресвятыя Владычицы нашея Богородицы на месте сем да пребудет, и да не оскудеют никогдаже истиннии ревнители ангельскаго жития во святей обители сей, идеже вы, богоноснии отцы и начальницы, безмерными труды и пощеньми, токи же слезными и всенощными бдении, непрестанными молитвами и моленьми начало иноческому житию положисте. Ей, угодницы святии, молитвенницы к Богу благоприятнейшии, теплыми вашими к Нему мольбами оградите и сохраните ны и святое селение сие ваше от труса, потопа, огня и меча, нашествия иноплеменных и смертоносныя язвы, от вражды и всяких нестроений, от всякия беды и скорби и от всякаго зла: да непрестанно на месте сем, в мире и безмолвии, благочестно славится Пресвятое имя Господа и Бога, и обретают вечное спасение ищущие Его. О, преблаженнии отцы наши, Зосимо и Савватие! Услышите ны грешныя, во святей обители вашей и под кровом вашего защищения недостойно жительствующыя, и благомощными вашими к Богу ходатайствы испросите душам нашым грехов оставление, жития исправление и вечных благ восприятие в Небеснем Царствии: всем же верующим, иже на всяком месте и во всякой нужде призывают вас в помощь и заступление, и иже с благоговейною любовию во обитель вашу притекают, не престаните изливати всякую благодать и милость, сохраняюще их от всякия сопротивныя силы, от всякия напасти и от всякаго злаго обстояния, и подающе им вся потребная к душевней и телесней пользе. Наипаче же молите премилосердаго Бога, да утвердит и укрепит Церковь Свою святую и все наше православное Отечество в мире и тишине, в любви и единомыслии, в правоверии и благочестии да сохранит и соблюдет во веки веков. Аминь.

Молитва преподобному Савватию Соловецкому

О преподобне отче, угодниче Христов Савватие, всею душею Господа возлюбивый и удаливыйся в пустыню сию и течение подвига спасительнаго совершивый. О верный рабе Царя Небеснаго, учителю добродетелей, образ смирения, гражданине пустын­ный, Ангелом собеседниче, небесный жителю, Херувиме земный, человече небесный. О свете немрачный отока Соловецкаго, паче же велие светило всея Церкви правоверных. Молюся ти, пречестный, аз многогрешный (имя рек): услыши убогое мое моление, раба твоего, вонми глаголам нечистых устен моих, твоея ныне помощи требующаго. Се бо враг прелукавый на всяко время тщится мя погубити, иский горько поглотити душу мою и несть мне спасения, идеже помощь прияти, зане немощию плоти моея обложен есмь и страстьми весь долу преклонихся, не имам к Богу дерзновения. Ныне же точию к твоему повергаю себе заступлению: помилуй мя, омраченнаго всеми злыми делы, воздеши о мне всечестнии свои руце ко Господу, о молитвенниче теплый, Савватие преподобне. Да за благоутробие щедрот Своих подаст ми грехов оставление и в день Судный избавит мя вечнаго мучения и Царствию Своему сподобит благодатию Своею, Емуже буди всегда слава, честь и поклонение во веки. Аминь.