Именины Собор святых Эстонской земли

Имя Собор святых Эстонской земли почитается в православии 1 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела вашего знакомого Собор святых Эстонской земли, надо найти день памяти святого, следующий за датой её рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Собор святых Эстонской земли

Меню страницы
Ближайшие именины Собор святых Эстонской земли - 01 декабря
Собор святых Эстонской земли

Собор был установлен указом патриарха Московского и всея Руси Алексия II от 22 июля 2002 года по ходатайству руководства Эстонской Православной Церкви Московского Патриархата. Согласно указу была написана и икона "Собор Святых земли Эстонской", которая находится в Таллиннском Александро-Невском к

Читать далее
Даты именин Собор святых Эстонской земли в 2020 году по православному календарю img title

Святые с именем Собор святых Эстонской земли в 2020 году почитаются 1 раза. Одна из этих дат - День Ангела человека, носяцего имя Собор святых Эстонской земли.

Ближайшие именины

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Мужские имена
Женские имена
Поиск по имени

Молитвы к Собор святых Эстонской земли

Тропарь Собору Эстонских святых

Днесь лику́ет Це́рковь Эсто́нская,
ветвь плодоно́сна дре́ва Росси́йския Це́ркве су́щи
и, я́ко плоды́ кра́сны, Христу́ принося́щи,
святы́я своя́ прославля́ет.
Тех моли́твами, Го́споди, Правосла́вие в земли́ Балти́йстей сохрани́,
па́ству от раско́лов и междоусо́бия изба́ви
и всем христолюби́вым лю́дем

да́руй ве́лию ми́лость.

Кондак Собору Эстонских святых

Днесь святи́и земли́ Эсто́нския предстоя́т Бо́гу
и усе́рдно за ны Ему́ мо́лятся,
А́нгели славосло́вят с ни́ми,
и вси святи́и Це́ркве Росси́йския им спра́зднуют,

о нас мо́лят вси ку́пно с Богоро́дицею Преве́чнаго Бо́га.

Молитва Собору Эстонских святых

О, всеблаже́нии и богому́дрии уго́дницы Бо́жии, по́двиги свои́ми зе́млю Эсто́нскую освяти́вшии и телеса́ своя́, я́ко се́мя ве́ры, в ней оста́вльшии, душа́ми же свои́ми Престо́лу Бо́жию предстоя́щии и непреста́нно о ней моля́щиися! Се ны́не, в день о́бщаго ва́шего торжества́, мы, гре́шнии, ме́ньшии бра́тия ва́ши, дерза́ем приноси́ти вам сие́ хвале́бное пе́ние. Велича́ем ва́ша вели́кия по́двиги, духо́внии во́ини Христо́ви, терпе́нием и му́жеством до конца́ врага́ низложи́вшии и нас от пре́лести и ко́зней его́ избавля́ющии. Ублажа́ем ва́ше свято́е житие́, свети́льницы Боже́ственнии, све́том ве́ры и доброде́телей светя́щиися и на́ша умы́ и сердца́ богому́дренно озаря́ющии. Прославля́ем ва́ша вели́кая чудеса́, цве́ти ра́йстии, в стране́ на́шей прекра́сне процве́тшии и арома́ты дарова́ний и чуде́с повсю́ду благоуха́ющии. Восхваля́ем ва́шу богоподража́тельную любо́вь, предста́телие на́ши и покрови́телие, и, упова́юще на по́мощь ва́шу, припа́даем к вам и вопие́м: вси святи́и сро́дницы на́ши, от лет дре́вних просия́вшии и в после́дния дни подвиза́вшиися, явле́ннии и неявле́ннии, ве́домии и неве́домии! Помяни́те на́шу не́мощь и уничиже́ние и моли́твами ва́шими испроси́те у Христа́ Бо́га на́шего, да и мы, безбе́дно преплы́вше жите́йскую пучи́ну и невреди́мо соблю́дше сокро́вище ве́ры, в приста́нище ве́чнаго спасе́ния дости́гнем и в блаже́нных оби́телех Го́рняго оте́чества вку́пе с ва́ми и со все́ми угоди́вшими Ему́ от ве́ка святы́ми водвори́мся благода́тию и человеколю́бием Спаси́теля на́шего Го́спода Иису́са Христа́, Ему́же со Преве́чным Отце́м и со Пресвяты́м Ду́хом подоба́ет непреста́нное славосло́вие и поклоне́ние от всех тва́рей во ве́ки веко́в. Ами́нь.