Именины Собор Воронежских святых

Имя Собор Воронежских святых почитается в православии 1 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела вашего знакомого Собор Воронежских святых, надо найти день памяти святого, следующий за датой её рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Собор Воронежских святых

Меню страницы
Ближайшие именины Собор Воронежских святых - 17 сентября
Собор Воронежских святых

На епархиальном собрании Воронежской епархии, состоявшемся в Воронеже 28 февраля 2002 года по инициативе митрополита Воронежского Мефодия, было единодушно установлено празднование дня соборной памяти всех святых Воронежской епархии. Днем нового церковного пр

Читать далее
Даты именин Собор Воронежских святых в 2020 году по православному календарю img title

Святые с именем Собор Воронежских святых в 2020 году почитаются 1 раза. Одна из этих дат - День Ангела человека, носяцего имя Собор Воронежских святых.

Ближайшие именины

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Мужские имена
Женские имена
Поиск по имени

Молитвы к Собор Воронежских святых

Тропарь Воронежских святых

Под покровом Пресвятыя Богородицы,
ниспосланнии нам духовнии стражи:
вси воронежстии святии,
приснии наши со святыми Митрофаном, Тихоном и Антонием заступницы:
новомученицы и исповедницы Христовы,
преподобнии боголюбцы и блаженнии подвижницы,
в подвизех за Христа, чудесех и страданиих
землю Русскую от царствующих град до Азова осиявшии,
Христа Бога молите о стране нашей Православней

и о всех соборно вас почитающих.

Кондак Воронежских святых

Во свете богомудрых иерархов,
столпов веры Митрофана, Тихона и Антония,
днесь красуется преславный град Воронеж,
яко освященный собор святых предстоит Владыце Вседержителю:
темже Силы Небесныя ликовствуют и Святую Троицу воспевают;
с нимиже вси благодарственно вопием Богу
о еже даровати нам оставление грехов

и велию милость.

Молитва Собору Воронежских святых

Всеславнии богопроповедницы и угодницы Христови, святителие и исповедницы, преподобнии и мученицы, иже в земли воронежстей просиявши, и Церковь Христову прославльшии, десницею Всевышняго насаждении, и в предивных селениих Отца Небесного ныне почивающии: пред иконою всечестною вашею молящееся, соборную память всех святых края воронежскаго и земель ему богопричтенных празднующее, со умилением припадаем пред ликом вашим всесиятельным, и молим вы: милостию, юже стяжали есте пред Господем, испросите нам у престола Живоначальныя Троицы оставления грехов и богатыя милости. Да просветятся вси людие, верно почитающии всесвятую память вашу, светом добродетельнаго и всесмиреннаго жития, и сиянием подвигов и чудес ваших: да низпослет Господь нам мир и благоденствие людем земли сея и всему Отечеству нашему Христианскому, да утверждается и процветает в нем православие. На заступление Ваше уповающе мы святоотеческаго покрова просим, яко, маловерных нас сущих, верою сквозе мрак века неверия осияваете, и яко страстьми нас обуреваемых безстрастию Христову научаете. Темже навыкохом к вам прибегати, скорым целителем и окормителем, и небесным стражем, заступником и защитником в мори житейстем пребывающым: в вас бо, вси святи наши благодетелие, богоразумию сподобляемся и заповедех Христовых соблюдаемся. О велиции угодницы и святителие Божии: столпе веры и бооспасаемаго града Воронежа Митрофане: чудотворче Задонский и златословесниче Тихоне: третие светило благодати земли нашея, святителю Антоние, духовный собрате предивному саровскому старцу Серафиму! Возмолитеся со всеми святыми собора угодников Христовых ко Господу нашему Всемилостивому, да дарует всем верным чадом Его дух братолюбия и кротости, миролюбия и смирения, во еже не преткнутися нам грешным о соблазны диаволи, ниже преступити словес Евангельских, и темже да сподобит нас покаяния всесмиреннаго, ни да отступит от нас недостойных милостию Своею, во еже и нам востати во время подобно одесную престола Вседержителева, идеже и вы, всеблазии заступницы наши, предстоите, и вкупе со ангельскими силами воспеваете Животворящую Троицу, в Нейже Отца, и Сына, и Святаго Духа ныне, и присно, и во веки веков: Аминь.