NULL

Именины Тихон

Имя Тихон почитается в православии 16 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Тихон вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой его рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Тихон

Ближайшие именины Тихон - 09 декабря
Тихон (Бузов)

Преподобномученик Тихон родился 16 сентября 1873 года в селе Шонгуты Тетюшского уезда Казанской губернии в семье крестьянина Петра Бузова. При крещении мальчик был наречен Иосифом. Родители желали, чтобы отрок овладел грамотой, поэтому отдали его в земскую школу.Когда Иосифу исполнилось 18

Читать далее
Даты именин Тихон в 2020 году по православному календарю img title

Святые с именем Тихон в 2020 году почитаются 16 раза. Одна из этих дат - День Ангела человека, носяцего имя Тихон.

Ближайшие именины

Январь

Февраль

Март

Апрель

Июнь

Июль

Август

Сентябрь

Октябрь

Ноябрь

Декабрь

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Тихон

Ин тропарь святителю Тихону, патриарху Московскому и всея России

В годи́ну тя́жкую Бо́гом избpа́нный
в совеpше́нной свя́тости и любви́ Бо́га пpосла́вил еси́,
во смиpе́нии вели́чие, в пpостоте́ и кpо́тости си́лу Бо́жию явля́я,
положи́л ду́шу за Це́pковь, за лю́ди своя́,
испове́дниче патpиа́pше свя́те Ти́хоне,
моли́ Хpиста́ Бо́га,
Ему́же соpаспя́лся еси́,

и ны́не спасти́ зе́млю Ру́сскую и па́ству Твою́.

Тропарь святителю Тихону, патриарху Московскому и всея России

Апо́стольских преда́ний ревни́теля
и Христо́вой Це́ркви па́стыря до́браго,
ду́шу свою́ за о́вцы положи́вшаго,
жре́бием Бо́жиим избра́ннаго,
Всеросси́йскаго патри́арха Ти́хона восхва́лим
и к нему́ с ве́рою и упова́нием возопи́им:
предста́тельством святи́тельским ко Го́споду
Це́рковь Ру́сскую в тишине́ соблюди́,
расточе́нныя ча́да ея́ во еди́но ста́до собери́,
отступи́вшия от пра́выя ве́ры к покая́нию обрати́,
страну́ на́шу от междоусо́бныя бра́ни сохрани́,

и мир Бо́жий лю́дям испроси́.

Кондак святителю Тихону, патриарху Московскому и всея России

Ти́хостию нра́ва укра́шен,
кро́тость и милосе́рдие ка́ющимся явля́яй,
во испове́дании правосла́вныя ве́ры и любви́ ко Го́споду
тверд и непрекло́нен пребы́л еси́,
святи́телю Христо́в Ти́хоне,
моли́ся о нас да не разлучи́мся от любве́ Бо́жия,

я́же о Христе́ Иису́се, Го́споде на́шем.

Молитва святителю Тихону, патриарху Московскому и всея России

О, па́стырю наш до́брый, святы́й вели́кий патриа́рше Ти́хоне! я́ко град го́рний ты яви́лся еси́, до́брая дела́ твоя́ и доны́не све́тятся пред челове́ки. Ве́мы, я́ко ты, предстоя́ Престо́лу Пресвяты́я Тро́ицы, ве́лие и́маши дерзнове́ние в моли́твах пред Го́сподем. Воззри́ и ны́не на нас гре́шных и недосто́йных чад твои́х, к тебе́ бо я́ко иму́щему ве́лие дерзнове́ние пред Творце́м вся́ческих, ны́не припа́даем и усе́рдно мо́лимся: умоли́ Го́спода, да пода́ст нам реши́мость стяжа́ти благоче́стие отце́в на́ших, его́же ты стяжа́л еси́ от ю́ности твоея́. Ты в житии́ свое́м ре́вностный защи́титель и храни́тель и́стинныя ве́ры был еси́, помози́ и нам незы́блему соблюсти́ ве́ру правосла́вную. Ти́хая бо душа́ твоя́ зело́ преуспе́ла в Боже́ственном смиренному́дрии: научи́ и нас ра́зум наш пита́ти не многомяте́жною му́дростию челове́ческою, но смире́нным позна́нием во́ли Бо́жией. Ты пред лице́м лю́тых враго́в Христо́вых и́стиннаго Бо́га дерзнове́нно испове́дал еси́: моли́твою свое́ю укрепи́ нас, малоду́шных, да и мы всегда́ и всю́ду противоста́нем ду́ху безбо́жия и льсти. Ей, уго́дниче Бо́жий, не пре́зри нас, моля́щихся тебе́, и́бо не то́кмо от бед и скорбе́й избавле́ние про́сим, но си́лы и тве́рдости, великоду́шия и любве́ про́сим, да́бы претерпева́ти о́ныя напа́сти, возстаю́щия на ны. Испроси́ нам неосла́бное терпе́ние да́же до конца́ жития́ на́шего, мир с Го́сподом и грехо́в отпуще́ние. О́тче святы́й! Укроти́ в стране́ на́шей ве́тры неве́рия и сму́ты, да водвори́т Госпо́дь на земли́ Росси́йстей тишину́ и благоче́стие и любо́вь нелицеме́рную: моли́твами твои́ми да сохрани́т ю́ от междоусо́бныя бра́ни, да укрепи́т святу́ю Це́рковь на́шу Правосла́вную: да не оскуде́ет она́ и́стинными па́стырьми, до́брыми де́лательми, пра́во пра́вящими сло́во ева́нгельской и́стины; упаси́ и заблу́ждшия о́вцы ста́да Христо́ва. Наипа́че же моли́ Го́спода сил, да возроди́тся Ру́сская земля́ святы́м покая́нием и еди́ным се́рдцем и еди́ными усты́ просла́вит ди́внаго во святы́х Свои́х Бо́га в Тро́ице сла́вимаго Отца́, и Сы́на, и Свята́го Ду́ха, во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Тропарь священномученику Тихону (Никанорову), архиепископу Воронежскому

Це́ркве Ру́сския сто́лпе непоколеби́мый, благоче́стия пра́вило, жития́ ева́нгельскаго о́бразе, священному́чениче Ти́хоне, Христа́ ра́ди пострада́вый да́же до кро́ве, Его́же моли́ усе́рдно, я́ко Нача́льника и Соверши́теля спасе́ния, Русь Святу́ю утверди́ти в Правосла́вии до сконча́ния ве́ка.

Кондак священномученику Тихону (Никанорову), архиепископу Воронежскому

Восхва́лим, ве́рнии, изря́днаго во святи́телех и сла́внаго в му́ченицех Ти́хона, Правосла́вия побо́рника и благоче́стия ревни́теля, земли́ Ру́сския кра́сное прозябе́ние, и́же страда́нием Небесе́ дости́же и та́мо те́пле мо́лит Христа́ Бо́га спасти́ся душа́м на́шим.

Тропарь святителя Тихона Амафунтского

Пустынный житель, и в телеси ангел,
и чудотворец явился еси, богоносе отче наш Тихоне,
постом, бдением, молитвою Небесная дарования приим,
исцеляеши недужныя и души верою притекающих ти.
Слава Давшему тебе крепость,
слава Венчавшему тя,

слава Действующему тобою всем исцеления.

Ин кондак святителя Тихона, епископа Амафунтского

Иже Божественнаго Духа благодатию избран святитель явися
и чудотворец показася предивен.
Яко солнце, чудесы сияя, Тихоне,
память твоя пресветлая.
Темже зовем ти:
радуйся, пресловущее миру светило.

Кондак святителя Тихона Амафунтского

В постничестве, святе, боголюбезном пребыв,
Утешителеву силу с высоты приял еси,
идол низложити прелести, люди же спасти,
демоны отгнати, недуги исцеляти.
Сего ради почитаем тя, яко Божия друга,

Тихоне блаженне.

Тропарь святителю Тихону, епископу Воронежскому, Задонскому чудотворцу

От юности возлюбил еси Христа, блаженне,
образ всем был еси словом, житием, любовию,
духом, верою, чистотою и смирением,
темже и вселился еси в Небесныя обители,
идеже предстоя Престолу Пресвятыя Троицы,
моли, святителю Тихоне,
спастися душам нашим.

Ин тропарь святителю Тихону, епископу Воронежскому, Задонскому чудотворцу

Православия наставниче, благочестия учителю,
покаяния проповедниче, Златоустаго ревнителю,
пастырю предобрый,
новый России светильниче и чудотворче,
паству твою добре упасл еси
и писаньми твоими вся ны наставил еси,
темже венцем нетления
украшен от Пастыреначальника,
моли Его спастися душам нашим.

Кондак святителю Тихону, епископу Воронежскому, Задонскому чудотворцу

Апостолов преемниче,
святителей украшение,
Православный Церкве учителю,
Владыце всех молися
мир вселенней даровати
и душам нашим велию милость.

Молитва общая святителям Христовым Митрофану и Тихону, Воронежским чудотворцам

О, велицыи угодницы Божии, крепцыи наши заступницы и молитвенницы, всехвальнии святителие Христови и чудотворцы Митрофане и Тихоне! Услышите нас, к вам припадающих и с верою вас призывающих. Поминайте нас у Престола Вседержителя и молитеся о нас непрестанно ко Христу, Богу нашему, дадеся бо вам благодать молитися за ны. Умолите предстательством вашим Всемилостиваго Бога нашего, да подаст Он Церкви Святей мир, пастырем ея - силу и ревность подвизатися о спасении людей и всем нам - дар, коемуждо потребен: веру истинную, надежду твердую и любовь неоскудевающую, да сохранит нас от глада, губительства, труса, потопа, огня, меча, нашествия иноплеменных, междоусобныя брани, смертоносныя язвы, внезапныя смерти и от всякаго зла; юным и младенцем да дарует благое в вере возрастание, старым и немощным - утешение и подкрепление, болящим - исцеление, сиротам и вдовицам - милость и заступление, заблуждшим - исправление, бедствующим - благовременную помощь. Не посрамите нас во уповании нашем, споспешествуйте, яко отцы чадолюбивии, и нам понести иго Христово во благодушии и терпении, и всех управите в мире и покаянии непостыдно скончати живот свой и Царствия Небеснаго сподобитися, идеже вы ныне водворяетеся со Ангелы и всеми святыми, прославляюще Бога, в Троице славимаго, Отца и Сына и Святаго Духа. Аминь.

Молитва святителю Тихону Задонскому

О, великий святителю Христов и чудотворче Тихоне! Услыши нас, многогрешных, прибегающих к тебе с теплою верою и умиленною мольбою. Зане вемы ангелоподобное благое житие твое на земли, прославляем во всем твою милость, благоговеем пред высотою твоих христианских добродетелей, имиже во благовремении преуспевал еси к славе дивно прославившаго тя Господа. Ты воистинну был еси добрый пастырь словеснаго стада Христова, таин Божиих добльственный строитель, столпе и украшение Церкве Православныя, рос­сийский Златоусте, языческих обычаев крепкий искоренителю, пре­искусный истолкователю евангельскаго учения, ревностный блюсти­телю священных отеческих преданий, любителю монашескаго без­молвия, богодухновенный собирателю сокровища духовныя мудрости от видимаго мира сего, премудро Богом сотвореннаго. Ты, яко избранный сосуд благодати, неленостно поучал еси всех жаждавших спасения словом, житием, любовию, духом, верою, чистотою и смирением. Ты был еси милостивый защитник сирых, призрение вдовиц, убогих и всем сущим в бедах и напастех скорый утешитель, и ныне вемы, яко предстоиши пред лицем Господа славы и имееши велие к Нему дерзновение; сего ради к тебе, отче, прибегаем и усердно молим тя: буди о всех нас ходатай у Престола Всевышняго. Да простит Он беззакония и неправды наша; да просветит омраченный суетою ум наш и направит к истинному свету богопознания; да сохранит слабыя сердца наша от любострастных греховных увлече­ний и тлетворнаго мудрования века сего; да подаст земли благовременное орошение дождей и плодоношение и вся нам полезная, яже к животу временному и вечному, да вси притекающие к раце нетленных мощей твоих обретут мир, любовь и безмятежие. Церкви нашей испроси у Небеснаго Царя милость, благоденствие, спасение, на враги же победу и одоление. Отечество наше огради спокойствием и тишиною. Сохрани обитель твою святую от всяких соблазнов и научи всех нас благоговейно и богобоязненно шествовати по стезям заповедей Божиих, да сподобимся и мы купно с тобою и со всеми святыми стати одесную Господа сил в день страшнаго всемирнаго суда Его. Помяни, угодниче Христов, святителю отче Тихоне, во святых своих молитвах и души отшедших отец и братий наших, да упокоит их Господь в Небесных селениих; не презри и наше воздыхание, да выну прославляем Отца, и Сына, и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Тропарь преподобного Тихона Луховского

Желанием духовным в пустыню вселился еси
и, тамо невозвратно шествовав Божественными стезями,
достигл еси в Небесныя обители,
и ныне со Ангелы предстоиши
у Престола всех Царя Христа Бога,
Емуже прилежно молися
помиловати град сей и люди,
верою празднующия пречестную память твою,

Тихоне преподобне, отче наш.

Кондак преподобного Тихона Луховского

Христовою любовию уязвився, преподобне,
во след Его невозвратно шествовал еси,
постом и воздержанием плотския страсти умертвил еси,
бдением же и молитвами вселукаваго врага до конца низложил еси
и слезами, яко елеем, свещу светлу себе уготовал еси;
темже в Небесныя обители невозбранно вшел еси,
идеже, радуяся, Господеви предстоиши,
Емуже прилежно молися, молим тя,
яко да милостив нам будет в День страшнаго Его пришествия,
и да не пребудем и мы вне чертога Христова,
но да сподобит ны одесную Себе стати
молитвами твоими, преподобне, да зовем ти:
радуйся, Богомудре отче наш Тихоне.

Молитва преподобному Тихону Луховскому, Костромскому

О священная главо, преподобне и достоблаженне отче наш Тихоне! Ты воистину муж желаний духовных и вторый Даниил показался еси. Якоже бо оный древних и дивных откровений сподобился, сице и ты, преподобне, восхождения в сердцы своем полагая, преспевал еси в добро­детелях, восходя от силы в силу и, яко добрый и верный раб, вшел еси в радость Господа твоего. Темже мы, яко духовная чада твоя, любовию побуждаеми, похвальная песнопения в честней памяти твоей по мере веры нашея тебе восписуем и молитвенно на помощь нашей немощи призываем. Смиренно молим тя, преподобне и преславне отче наш Тихоне: твоими благоприятными ко Господу молитвами заступи возлюбленную тобою пустыню сию, град же, и весь, и всех, верою чтущих святую память твою, от всякаго навета сопротивнаго, от всяких бед и напастей и от всякаго зла. Молися, преподобне, о стране нашей, умоли милостива Бога и о нас, смиренных и недостой­ных, да отпустит нам вся прегрешения наша, да спасет нас благодатию Своею и сподобит радости вечныя наслаждатися в Горнем онем Иерусалиме, иже есть мати всем нам, купно с тобою и со всеми святыми, от века Ему благоугодившими, в нихже в Троице славимый Бог благословен есть всегда, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Тропарь преподобного Тихона Калужского

Яко светильник пресветлый,
явился еси в Российстей земли,
преподобне отче наш Тихоне,
в пустыни вселився,
в нейже преходя жестокое жительство,
яко безплотен, пожил еси,
сего ради и чудес дарованием обогати тя Бог.
Тем и мы, притекающе к мощем твоим, умильно глаголем:
отче преподобне,
моли Христа Бога

спастися душам нашим.

Кондак преподобного Тихона Калужского

Отечества удалився, преподобне,
в пустыню вселился еси,
идеже жестокое житие твое показал еси
и, многих добродетельми удивив,
дарование чудес от Христа приял еси.
Темже поминай нас, чтущих память твою, да зовем ти:

радуйся, преподобне Тихоне, отче наш.

Молитва преподобному Тихону Калужскому

О священная главо, великий чудотворче, преподобне отче наш Тихоне, преблаженне и преславне, Духа Святаго исполнение, постников похвало, монашествующих славо, пустыни украсителю, теплый о нас молитвенниче, ныне со ангельскими воинствы предстоя у Престола всех Царя славы Господа и наслаждаяся света Единосущныя Троицы, и с Горними силами воспевая Трисвятую песнь, яко дерзновение имея, молися Всемилостивому Владыце спасти вся, верующия во имя Его; испроси мир и тишину Святым Церквам ниспослати, вере православной укрепление, видимыя и невидимыя враги низложити, грады наши утвердити, мир весь умирити. Моли милостиваго Бога, да твоим благоприятным ходатайством вся православныя христианы избавит Он от глада, губительства, труса, потопа, огня, меча, от нашествия иноплеменник и междоусобныя брани, старыя да подкрепит, юныя да наставит, немудрыя умудрит, болящия исцелит, плененныя и юзники свободит, сироты заступит, младенцы воспитает и вся люди сохранит от всех бед и напастей, и от нападения вражия, и смертоносныя язвы, и тлетворных ветр, и от всякаго зла. Днесь же с верою приходящих рабов твоих, со страхом и любовию припадающих к многоцелебным мощем твоим и образ подобия твоего любезно целующих, яко теплый наш заступниче, сохрани и в скорбных обстояниих наших предстани, душевных и телесных страстей свободи; в день Страшнаго суда шуияго стояния избави и с десными овцами молитвами твоими стати сподоби и слышати блаженный оный глас Владыки, Христа Бога нашего: «Приидите, благословеннии Отца Моего, наследуйте уготованное вам Царство от сложения мира». Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение, со Безначальным Его Отцем и со Пресвятым, и Благим, и Животворящим Его Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.