NULL

Именины Захария

Имя Захария почитается в православии 10 раз в 2020 году. День Ангела - одна из этих дат. Чтобы определить День Ангела Захария вашего знакомого, надо найти день памяти святого, следующий за датой её рождения.
Полное имя:

Церковное имя:

Захария

Ближайшие именины Захария - 18 декабря
Захария Египтянин, Скитский

Преподобный Карион жил в одном из египетских скитов в IV веке. В миру у него остались жена и двое детей. Когда в Египте наступил голод, жена преподобного Кариона принесла к скиту детей и пожаловалась на нищету и трудности жизни. Святой взял себе сына, а дочь отдал матери.Он воспитывал свят

Читать далее

Что подарить на именины?

Ниже вы можете найти православные подарки для на именины (День Ангела). Наша церковная лавка Святцы открыта для Вас!

Поиск по имени

Молитвы к Захария

Тропарь священномученику Захарии (Лобову) архиепископу Воронежскому и Задонскому

Памяти Господней добрый хранителю,
истинный евангелия служителю
священномучениче Захарие преславне,
душу свою за Истину положив,
не престай за ны отче молите Владыку Христа:
даровати нам крепость духовную

мир и велию милость.

Кондак священномученику Захарии (Лобову) архиепископу Воронежскому и Задонскому

Предтечева родителя соименника,
и ревности онаго о Бозе подражателя,
священномученика пречуднаго Захарию восхавалим вернии,
сей бо попечения о пастве Христовой не остави в горьких работах
и по кончине тепле молит Христа Бога,
во еже избавити ны от прелести лукаваго

и верность Церкви сохранити.

Тропарь преподобного Захарии, постника Печерского, в Дальних пещерах

Постническаго ради твоего жития, блаженне Захарие,
яко приемый велию на бесы крепость,
моли и нам техже козней избыти,
получити грехов прощение
и велию милость.

Кондак преподобного Захарии, постника Печерского, в Дальних пещерах

В постничестве светло яко просиявый
и бесом страшен яко явивыйся,
всечестне Захарие,
укрепи и нас твоими молитвами
постническое житие имети
и бесовскаго избавитися злодейства,
яко да ублажаем тя.

Тропарь пророка Захарии

Священства одеждею обложен, премудре,
по закону Божию всесожжения приятна священнолепно приносил еси, Захарие,
и был еси светильник и зритель тайных,
знамения в тебе благодати нося явственно, всемудре,
и, мечем убиен быв в храме Божии,
Христов пророче, с Предтечею моли

спастися душам нашим.

Кондак пророка Захарии

Пророк днесь и священник Вышняго,
Захария предложи, Предтечев родитель,
трапезу своея памяти,
верныя питая, питие бо правды всем растворив,
сего ради скончавается,

яко божественный таинник Божия благодати.

Молитва первая пророку Захарии и праведной Елисавете

Боже святый и во святых почиваяй, трисвятым гласом на небеси от ангел воспеваемый, на земли от человек во святых Своих хвалимый, давый Святым Твоим Духом коемуждо благодать по мере дарования Христова, и тою поставивый Церкви Твоей Святей овы апостолы, овы пророки, овы же благовестники, овы пастыри и учители, ихже словом проповеди, Тебе Самому действующему вся во всех, мнози совершишася святии в коемждо роде и роде, различными благодетельми благоугодившии Тебе, и к Тебе, нам образ добрых подвигов своих оставивше, в радости прешедший, готови, в немже сами искушени быша, и нам напаствуемым помогати. Сих святых всех и святого пророка Захарию и праведную Елисавету воспоминая и их богоугодное похваляя житие, Тебе Самаго, в них действовавшаго, восхваляю, и онех благотворения Твоя дарования быти веруя, прилежно молю Тя, Святе святых, даждь ми грешному последовати их учению, житию, любви, вере, долготерпению, и их молитвенною помощию, паче же Твоею вседействующею благодатию, небесныя с ними сподобитися славы, хваляще Пресвятое имя Твое, Отца и Сына и Святаго Духа во веки. Аминь.

Молитва вторая пророку Захарии и праведной Елисавете

О, преблаженнии угодницы Божии, вси святии, предстоящии Престолу Пресвятыя Троицы и наслаждающиися неизреченнаго блаженства! Се ныне, в день общаго вашего торжества, милостивно призрите на нас, меньших братий ваших, приносящих вам сие хвалебное пение, и ходатайством вашим просящих милости и отпущения грехов у Преблагаго Господа; вемы бо, воистину вемы, яко вся, елика восхощете, испросити у Него можете. Темже убо смиренно молимся вам, и святому пророку Захарии и праведной Елисавете, молите Милостиваго Владыку, да подаст нам дух вашея ревности к хранению святых Его заповедей, яко, да текше по стопам вашим, возможем земное поприще в добродетельном житии без порока прейти, и в покаянии достигнути преславных селений райских, и тамо купно с вами прославляти Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков. Аминь!

Молитва третья пророку Захарии и праведной Елисавете

К вам, о, святии вси и святый пророче Захария и праведная Елисавета, яко путеводным светильникам, деяньми своими осветившим путь небеснаго восхода, аз многогрешный смиренно колена сердца моего преклоняю и из глубины души взываю: умолите о мне Человеколюбца Бога, да не попустит ми еще блуждати по распутиям греха, но да просветит мой ум и сердце светом благодати Своея, яко да тою озаряем и подкрепляем, возмогу прочее время земнаго жития правою стезею непреткновенно преити и ходатайством вашим к Преблагому Господу сподоблюся, поне вмале причастник быти духовныя вашея трапезы в небесном чертозе Царя славы. Емуже со Безначальным Его Отцем и Пресвятым, Благим и Животворящим Духом буди слава, честь и поклонение во веки веков. Аминь.

Молитва четвертая пророку Захарии и праведной Елисавете

О, святые угодники Божии пророче Захария и праведная Елисавета, подвигом добрым подвизались на земли, восприяли еси на небесех венец правды, егоже уготовал еси Господь всем любящим Его; темже взирающе на святую икону вашу, радуемся о преславнем скончании жительства вашего и чтем святую память вашу. Вы же, предстоя Престолу Божию, приимите моления наша и ко Всемилостивому Богу принесити, о еже простити нам всякое прегрешение и помощи нам стати противу кознем диавольским, да избавльшеся от скорбей, болезней, бед и напастей и всякаго зла, благочестно и праведно поживем в нынешнем веце и сподобимся предстательством вашим, аще и недостойни есмы, видети благая на земли живых, славяще Единаго во святых Своих славимаго Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и во веки веков. Аминь.